Zandhoven
Pulle
Pulderbos
Massenhoven
Viersel

Praatcafé dementie Dwaallicht

Het OCMW ondersteunt het regionaal praatcafé dementie ‘Dwaallicht’. Dit is een driemaandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun familieleden en mantelzorgers. In het praatcafé wordt deskundige informatie verstrekt, maar het is vooral een plaats waar mensen die te maken hebben met dementie op een informele manier, in de ontspannen sfeer van een café, elkaar kunnen ontmoeten.

Wanneer?

13 maart 2014: Kan het woonzorgcentrum een goede thuis zijn voor een persoon met dementie? (Deskundige Jan Flament, manager ouderenvoorzieningen OCMW Malle en een mantelzorger)

12 juni 2014: Wie doet wat in de thuiszorg? Bij wie kan ik als mantelzorger terecht? Op welke tegemoetkomingen heb ik recht? (Panelgesprek met Jurn Verschraegen, Expertisecentrum Dementie Vlanderen en Hugo Goedemé, Thuiszorgcentrum Antwerpen en Karen Bruylandts, OCMW Malle en een mantelzorger )

11 september 2014: De juridische aspecten van dementie (Herlinde Van de Wynckel, vrederechter Zandhoven en een mantelzorger)

11 december 2014: Wat is dementie? (Prof. Dr. Sebastiaan Engelborghs en een mantelzorger)

Waar?    **Nieuw Adres**

De bijeenkomsten vinden plaats in Cafetaria Woonzorgcentrum ter Bleeke, Blijkerijstraat 71, 2390 Malle.   

Programma?

Elke namiddag verloopt als volgt:
19.30 u : welkom
20.00 u : informatie en interview
22.00 u : afronden

Prijs?

GRATIS, inschrijven niet nodig.

 

 Extra activiteit

Ook dit jaar organiseert Dwaallicht een extra activiteit bovenop de vier praatcafés. Deze activiteit zal plaatsvinden in Zandhoven. Hou zeker onze website in het oog voor meer details. Verdere informatie volgt...!

 

Meer informatie vindt u terug op de website http://www.dwaallicht.be