Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

’t Santhovense Koerse

4 juni @ 14:00 - 17:00

Op zondag 4 juni 2023, samen met Zandhoven kermis, vindt opnieuw een editie van ’t Santhovense Koerse plaats.
Met deze retrokoers herbeleven we de perioden van Eddy Merckx, Freddy Maertens, Lucien Van Impe, Rik Van Looy en nog vele andere wielerhelden. Bent u in het bezit van een retrokoersfiets zonder klikpedalen en met versnellingen “aan de baar”, kom u dan zeker meten met de rest. Denk er aan dat geschoren benen uit den boze zijn.
De koers wordt beslecht over 25 plaatselijke rondes van 1,8 kilometer zodat de renners +/- 45 kilometer zullen afleggen. Start en finish zullen zich bevinden aan het oud gemeentehuis. Het parcours zal vanaf 14u tot en met 17u volledig parkeer- en verkeersvrij zijn. De start zelf wordt voorzien omstreeks 15u45.
Naast een algemene uitslag zullen er ook dit jaar prijzen zijn voor de eerste 3 renners van “Groot-Zandhoven”, de eerste 3 vrouwen en de winnaar van de tussenspurt. De meest originele of ludieke deelnemer zal bovendien de prijs van “Chasse patate” ontvangen.
Voorafgaand aan de retrokoers zal er opnieuw een kinderkoers worden georganiseerd. Na het succes van vorig jaar zullen onze kleine sportievelingen zich dit jaar kunnen uitleven in verschillende reeksen, opgedeeld per leeftijdscategorie. De start van de eerste reeks zal omstreeks 14u15 zijn.
De inschrijving voor de retrokoers bedraagt 15 euro, verzekering en consumptie inbegrepen. Renners van alle pluimage zijn welkom: van de gekst uitgedoste tot echte competitiebeesten. Heldenverhalen aan de toog zijn minstens even plezant dan de prijzen aan de meet.
Deelname aan de kinderkoers kost slechts 5 euro.
Of u nu als deelnemer of als supporter komt, samen maken we er een plezante, volkse en sportieve namiddag van!

Gegevens

Datum:
4 juni
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Gemeentehuis
12 liersebaan
Zandhoven, 2240 België
+ Google Maps