Gepubliceerd op 21/05/2024

Eenrichtingsverkeer naar Lier vanaf 27 mei

Heraanleg van het kruispunt van de Liersebaan (N14) met de Vaartstraat in Massenhoven.

AWV vernieuwde de N14 in Massenhoven enkele jaren geleden al door de aanleg van een nieuw wegdek met een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad en een ruime carpoolparking met fietstunnels. Ook de Vlaamse Waterweg nv bouwde een nieuwe brug over het Albertkanaal. De aanleg van een rotonde op het kruispunt N14 met Vaartstraat vormt het laatste onderdeel van deze heraanleg. De bouw hiervan start op maandag 27 mei en gaat gepaard met grote hinder.

 

Eenrichtingsverkeer naar Lier vanaf 27 mei

Vanaf maandag 27 mei start de bouw van de rotonde aan de kant van de Vaartstraat en geldt op de N14 eenrichtingsverkeer naar Lier. Dit vlak na de Hogeweg tot aan de op- en afrit van de E313. Richting Zandhoven volgt verkeer een omleiding via de Herentalsebaan, de Hofstraat, de Vierselbaan en de N14. Verkeer op de E313 van Antwerpen naar Zandhoven, volgt best deze alternatieve route: E34 in Ranst en afrit Zoersel. Fietsers en voetgangers van en naar de bedrijvenzone in de Vaartstraat nemen de Kerkstraat en het jaagpad langs het Albertkanaal.

Werken tot eind augustus

Zodra de eerste helft van de rotonde aan de kant van de Vaartstraat klaar is, start de aanleg aan de kant van de Kerkstraat. Vermoedelijk zal dat in juli tijdens het bouwverlof zijn. Ook dan geldt nog steeds eenrichtingsverkeer naar Lier. Aansluitend wordt nog gewerkt aan de middenberm ter hoogte van de Hogeweg. Onder voorbehoud van gunstige weers- en werfomstandigheden zijn alle werken eind augustus klaar. 

Aanleg tijdelijke inrit

Van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 mei legt de aannemer een tijdelijke inrit aan naar de bedrijvenzone Vaartstraat. Tijdens deze werken kan verkeer de werfzone nog steeds in beide richtingen passeren. Voor het maken van een doorsteek voor de nutsleidingen geldt in die periode tijdens één nacht beurtelings verkeer op de Vaartstraat ter hoogte van de Burger King.

Op maandag 27 mei start de aanleg van de nieuwe rotonde. Dat gebeurt in twee fasesEerst start de bouw aan de kant van de VaartstraatDaarna, vermoedelijk vanaf midden juli, aan de kant van de Kerkstraat. Tot slot werkt de aannemer aan de middenberm ter hoogte van de Hoge Weg. Als alles vlot verloopt, zijn alle werken eind augustus klaar.

Verkeerssituatie tijdens bouw rotonde vanaf 27 mei (fase 1)

Gemotoriseerd verkeer

 • Op de N14 geldt eenrichtingsverkeer naar Lier, vlak na de Hogeweg tot aan de op- en afrit van de E313.
  • De Hogeweg blijft bereikbaar en kan u in- en uitrijden.
  • De Kerkstraat kan u enkel inrijden komende van Zandhoven en uitrijden richting Lier.
 • Verkeer van Lier of van de E313 naar Zandhoven volgt een omleiding via de Herentalsebaan, de Hofstraat, de Vierselbaan en de N14.
  • Verkeer op de E313 van Antwerpen naar Zandhoven, volgt best deze alternatieve route: E34 in Ranst en afrit Zoersel.

Fietsers en voetgangers

 • Van en naar de bedrijvenzone Vaartstraat: via de Kerkstraat en het jaagpad langs het Albertkanaal.
 • Op de N14 rijden fietsers aan de kant van de Kerkstraat in beide richtingen.

Openbaar vervoer

 • De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Meer specifiek voor de lijnen 420, 424, 427 en 428. Plan uw route tijdig via de routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.
N14 Zandhoven: aanleg rotonde - verkeerssituatie vanaf 27 mei

Klik op het plan om te vergroten.

BEREIKBAARHEID BEDRIJVEN AAN DE WERKEN

Om de bedrijvenzone Vaartstraat bereikbaar te houden, voorzien we een tijdelijke inrit vlak voor de brug. Die inrit kan je enkel inrijden, komende van Zandhoven, mee met het eenrichtingsverkeer naar Lier.

Het tankstation en de apotheek vallen in de eerste fase niet in de werfzone en blijven bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer komende uit Zandhoven.

Blijf op de hoogte 

De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/zandhoven. Je kan je via die website ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV specifiek over deze werken.

Je vindt ook verdere info over deze werken op deze pagina.