Gepubliceerd op 08/07/2020

Afgelasting jaarmarkten, zomerconcerten, veeprijskamp en kermissen

De wereld stond enkele maanden stil omwille van corona. Iedereen weet ondertussen wat corona is en wat de desastreuze gevolgen zijn of kunnen zijn. Om de veiligheid van alle inwoners en bezoekers te garanderen, hebben wij als gemeentebestuur de zware beslissing genomen om tot eind augustus geen jaarmarkten, zomerconcerten, veeprijskamp en kermissen te laten doorgaan. Wij begrijpen dat dit geen leuk nieuws is. Heel het dorp kijkt hier jaarlijks naar uit, zelfs in de wijde regio zijn we hiervoor bekend.

We kunnen echter geen enkel risico nemen en gaan onze verantwoordelijkheid ook niet uit de weg. Het is een weloverwogen beslissing en we hebben alle mogelijke alternatieven en/of mogelijke maatregelen bekeken, maar dan nog kan de veiligheid en voornamelijk de gezondheid van de honderden bezoekers niet gegarandeerd worden. Alles draait om het gezellig samen zijn maar dat kan helaas nog niet om de verdere verspreiding van het virus te verhinderen.

Sinds 1 juli stelde de overheid een eventmatrix beschikbaar, namelijk COVID Event Risk Model. Het is een matrix die aan de hand van een 18-tal parameters het veiligheidsrisico van een evenement in kaart brengt. Ondanks alle genomen maatregelen blijven deze gemeentelijke evenementen zich in de oranje zone bevinden. Dit gaf bij het gemeentebestuur de doorslag voor de definitieve afgelasting.

Wij hopen op jullie begrip voor deze beslissing.

Het wordt een atypische zomer maar zeker geen saaie zomer! We hebben alternatieven genoeg! Kilometers lange wandel en fietslussen, een coronaproof grabbelpasprogramma,…