Gepubliceerd op 15/07/2021

Alles wat u moet weten over uw vaccinatie – update 16 juli 2021

Vertraging uitnodigingen 16-20-jarigen
Alle 16-20-jarigen uit onze eerstelijnszone zijn ondertussen uitgenodigd om hun coronavaccin te halen. Spijtig genoeg liep er een vertraging op bij Bpost, waardoor een groot deel van de brieven nog niet is aangekomen. U kunt via Mijn Burgerprofiel (voor 18-plussers) of via My Health Viewer (voor -18-jarigen) controleren of uw uitnodiging al is toegekomen en zo uw afspraak bevestigen. Lukt het niet online, neem dan contact op met het callcenter via 03 201 50 40 (op werkdagen tussen 9 en 17 uur).
In ons vaccinatiecentrum in Malle zijn deze vaccins nog ingepland op 18 en 20 juli.
Vaccinatie van 12-15-jarigen
Vanaf 19 juli starten de vaccinaties van 12-15-jarigen in Vlaanderen. Behoort u of uw kind(eren) tot deze leeftijdsgroep? Dan ontvangt u binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor uw twee prikken in het vaccinatiecentrum in Malle. In die brief leest u alles over uw vaccinatiemomenten en vindt u uw persoonlijke vaccinatiecode terug waarmee u uw afspraak kan bevestigen.
Let wel: Als ouder of voogd moet u aan uw kind de toestemming geven om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met uw kind naar het vaccinatiecentrum te gaan of door een toestemmingsbrief mee te geven als hij/zij alleen gaat. Download hier een voorbeeldbrief (https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/12-15-jarigen). Bespreek zeker de beslissing over de vaccinatie samen met uw kind.
U kunt uw 12-15-jarig kind nu ook registreren op de QVAX-reservelijst om zo eventueel vroeger gevaccineerd te worden. Dit kan enkel als uw zoon/dochter nog geen uitnodiging kreeg. Inschrijven op deze lijst kan op https://www.qvax.be/how.
Nieuwe uitnodigingen op 3 weken Pfizer schema
Op 13 juli werd beslist dat de nieuwe uitnodigingen op een 3 wekenschema worden gezet. Omwille van het beperkt aantal Pfizer-vaccins in ons vaccinatiecentrum, wordt het schema van vijf weken – als u al een eerste prik van het Pfizer-vaccin kreeg – aangehouden. Enkel voor nieuwe uitnodigingen wordt het nieuwe schema van drie weken toegepast.