Gepubliceerd op 01/07/2020

BE-Alert test

UPDATE – Resultaten

Op 2 juli werd de module Alert-sms getest door de gemeenten Ranst en Zandhoven. Dit systeem wordt normaal enkel in hoge nood ingezet en maakt het mogelijk om iedereen die op een bepaald moment op een bepaalde plaats is te alarmeren (dus ook de mensen die niet ingeschreven zijn voor BE-Alert). Bij de test werd een gebied tussen Broechem en Massenhoven afgebakend. In totaal werden 40785 sms’en verstuurd naar de mensen die zich op dat moment in de testzone rond Massenhoven en Broechem bevonden. De test werd positief geëvalueerd.

De samenwerking tussen beide gemeenten verliep prima en ook de Alert-sms-module werkte perfect. Er werd wel een probleem vastgesteld bij een van de gsm-operatoren die moeten zorgen voor de levering van de sms’en. Het feit dat dit euvel bij de test werd gedetecteerd, geeft de operator de mogelijkheid om dit probleem op te lossen zodat iedereen er helemaal klaar voor zal zijn als Alert-sms in de toekomst moet ingezet worden bij een echt noodgeval.

Bericht

De gemeenten Zandhoven en Ranst zijn geselecteerd door het Nationaal Crisiscentrum om deel te nemen aan de alert-sms test op donderdag 2 juli. Het zal een grensoverschrijdende test zijn. Het testgebied bevindt zich voor deze oefening in de regio Massenhoven-Broechem. Iedereen die zich op dat moment binnen het testgebied bevindt kan een alert-sms ontvangen van BE-Alert met de volgende mededeling:

BE-Alert – Dit is een TEST! – Gelieve hier geen gevolg aan te geven – Meer info: www.zandhoven.be.

Je hoeft dus helemaal niets te doen. Heb je toch een vraag? Wij beantwoorden ze graag via 03 410 16 20 .

Wat is dat nu juist die BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. Dankzij BE-Alert krijg je rechtstreeks informatie via sms, email of via een gesproken bericht op je telefoon.

Nog niet geregistreerd? Inschrijven kan snel en eenvoudig via: https://www.be-alert.be/nl/schrijf-je.

Meer info over BE-Alert: https://www.be-alert.be/nl.

_________________

ENGLISH VERSION

Zandhoven and Ranst were selected by the National Center for Crisis Situations to participate on a alert-sms testing the 2nd of July

On the 2. of July, we held a cross border test in the area of Massenhoven and Broechem. If you were nearby at that time, you received an alert sms saying

BE_Alert – Dit is een TEST – Gelieve hier geen gevolg aan te geven – Meer info op www.zandhoven.be

Translation: ‘BE-Alert – This is a TEST – No actions required – More information to be found at www.zandhoven.be

You don’t have to do anything at all. Do you still have a question? We’re happy to help, please contact us: +32 3 410 16 20.