Gepubliceerd op 13/08/2018

FASE 2 voor werken ‘Bocht van Ranst’ (E313-E34)

Op 20 augustus start de tweede fase van de grondige vernieuwingswerken op de E34 in Ranst. Na de vernieuwing van het wegdek richting Antwerpen, wordt nu het wegdek in de richting van Nederland vernieuwd. Omdat de werken langs deze kant minder ingrijpend zijn, nemen ze minder tijd in beslag en wordt er enkel ’s nachts gewerkt. Vanaf maandagnacht 20 augustus tot en met 30 augustus is de snelweg gedurende 10 nachten afgesloten richting Nederland. Het verkeer volgt ’s nachts een omleiding. Overdag is er geen verkeershinder.

Vernieuwing wegdek richting Nederland

Tijdens de eerste fase (6 juli – 4 augustus) van de werken werd de fundering en het wegdek richting Antwerpen vernieuwd. Nu wordt het wegdek richting Nederland aangepakt. Langs deze kant worden enkel de onder- en toplagen asfalt van het wegdek vernieuwd. Daardoor kunnen de werken richting Nederland op tien nachten volledig afgerond worden. De werken starten vanaf maandagavond 20 augustus en duren tot 30 augustus.

E34 richting Nederland 10 nachten afgesloten

Tijdens deze periode is de snelweg richting Nederland ‘s nachts volledig afgesloten tussen 21.00 uur en 06.00 uur. Overdag is de snelweg gewoon open en kan het verkeer richting Nederland over de onderlagen asfalt rijden.

Tijdens de nachtelijke sluitingen rijdt het verkeer richting de E34 naar Nederland verder door op de E313 tot aan de afrit Massenhoven (nr. 19). Daar verlaat het de snelweg en rijdt het via de N14 naar de oprit van Zoersel (nr. 20) waar het opnieuw de E34 kan oprijden. Het op- en afrittencomplex Oelegem (nr. 19) op de E34 blijft tijdens fase 2 overdag steeds open, ’s nachts is de afrit Oelegem afgesloten.

Snelheidsbeperking

Ter hoogte van de werfzone geldt er overdag een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info en alle kaartmateriaal is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/ranst.