Gepubliceerd op 23/10/2015

Bouw bufferwal Zoerselbos zorgt voor wrevel

In november gaat de bouw van start van een bufferwal op de berm van de E34 langs de Boshuisweg op het grondgebied van de gemeente Zandhoven. De aanleg van de wal kadert in het natuurinrichtingsproject Zoerselbos.

Deze bufferwal komt er omdat hier in een latere fase (na de heraanleg van voetweg nr. 17) een parking aangelegd zal worden voor de bezoekers van het Zoerselbos. Zij zullen dan via de heraangelegde voetweg nr. 17 snel en aangenaam naar het Boshuisje, het bezoekerscentrum en het Zoerselbos zelf kunnen wandelen. De bufferwal moet de hinder van de E34 voor een groot stuk verminderen.

Voor de aanleg van deze wal met een hoogte van 3,5 meter en een lengte van 700 meter, wordt 14 000 m³ grond aangevoerd. Dit zal uiteraard tijdelijk lokaal voor enige hinder zorgen. De werken zullen vermoedelijk 65 (werk)dagen duren.

Het gemeentebestuur is niet onverdeeld blij met deze beslissing van het Agentschap Natuur en Bos. “Het is niet dat we tegen deze bufferwal op zich zijn,” zegt burgemeester Luc Van Hove, “het stuit ons vooral tegen de borst dat wij al jaren geluidsschermen vragen in Massenhoven en Viersel tegen de overlast van de snelweg en ze niet krijgen. Ik vraag mij af waarom de konijntjes in het Zoerselbos belangrijker zijn dan onze inwoners?”