Gepubliceerd op 12/04/2018

De 10.000 stappenclash is terug!

In het kort

De clash is een leuke stappenuitdaging tussen 200 Vlaamse steden en gemeenten. Van 1 mei tot en met 31 mei 2018 nemen de inwoners van de verschillende steden en gemeenten het stappend tegen elkaar op. Na een maand kennen we de winnaars: de stad of gemeente die het meeste stappen heeft behaald binnen haar categorie! Voor de winnaars is er niet alleen de titel ‘Actiefste Stad of Gemeente’, maar ook een grote wisselbeker om trots uit te stallen op het stad- of gemeentehuis.

Beweegt de Vlaming genoeg?

Wist je dat…

  • net geen 60% van de volwassenen elke week gedurende 150 minuten aan matige tot hoge intensiteit beweegt? Amper 4 op 10 beweegt elke dag 30 minuten op deze manier.
  • we gemiddeld 8 uur per dag zittend doorbrengen?

Gewoon meer bewegen is een goed alternatief als je niet kan sporten. Elke stap telt! En met een halfuurtje extra beweging per dag, maak je een groot verschil. Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen is meer stappen zetten. 10.000 stappen per dag (of 8.000 stappen voor ouderen) is ideaal.

Hoe kun je deelnemen aan de clash?

  1. Meet je stappen met een stappenteller, activitytracker of smartphone-app.
  2. Registreer je via de website www.10000stappen.be of download de 10.000-stappen app.
  3. Word lid van de groep ‘Zandhoven’.
  4. Geef (dagelijks) je stappen in.
  5. Jouw stappen worden automatisch bij het totaal van onze gemeente geteld.
  6. Volg de tussenstand live op de wereldkaart.

Ga jij de uitdaging aan?

Stap van 1 tot 31 mei samen met ons virtueel de wereld rond tijdens de 10.000-stappenclash. Geef dagelijks je aantal stappen in en help ons zo aan de titel ‘Actiefste Gemeente of Stad’.  Als deelnemer maak je ook elke week kans op leuke prijzen! Volg hiervoor de Facebookpagina Vlaams Instituut Gezond Leven.

Speciale stap-het-af-wandelingen

Onze dienst Sport & Jeugd organiseert elk jaar vanaf eind april stap-het-af-wandelingen. Zes weken lang wandel je op donderdagavond onder begeleiding van de Sportraad. Er is een groep voor beginners (trage stappers) en een voor gevorderden (snelle stappers). Meedoen is gratis!

Lees meer over deze wandelingen.