Gepubliceerd op 25/11/2019

De warmste sportweek van Zandhoven

Na het succes van vorig jaar met tal van activiteiten, meer dan 1000 sporters en een opbrengst van €7500 heeft onze gemeente, en dan in het bijzonder de sportdienst samen met het team van sportcomplex Het Veld, opnieuw een spetterend aanbod in elkaar gestoken om van ‘De Warmste Sportweek van Zandhoven’ het sportief hoogtepunt van 2019 te maken.

Omdat de gemeente wil dat iedereen kan meedoen, werd gekozen voor een heel gevarieerd programma. Gedurende de ganse week kunnen teams (dames, heren en gemengd) deelnemen aan het padeltornooi. Daarnaast kan men op zondag tot rust komen tijdens de initiatie yoga en op dinsdag kunnen alle 50-plussers deelnemen aan een badmintontornooi.

Op woensdag kunnen de kinderen los gaan tijdens de binnenspeeldag en ook het wekelijkse fit-uurtje staat dan volledig in het teken van het goede doel.

Op zaterdag kan je deelnemen aan de ‘Zandhoven Trail for life’, een unieke loop- of wandeltocht van 6 of 12 km door Zandhoven én dwars door Zandhovense gebouwen. ‘Na het succes van vorig jaar kon de trail niet op het programma ontbreken en ook dit jaar maken we er opnieuw een verrassende tocht van’, zegt Joris Geens, schepen van sport.

Op vrijdag werd er gekozen voor een nieuwe activiteit ter vervanging van de blacklightsportdag, nl. de Family fun for life. Tijdens deze gezellige spel zonder grenzen nemen teams van vrienden, familie, straten, buren en … het tegen elkaar op in een aantal proeven waarin sport en spel, behendigheid, plezier en af en toe een tikkeltje geluk perfect samen gaan.

De opbrengst van De Warmste Sportweek van Zandhoven gaat helemaal naar de goede doelen die de gemeente koos. Joris Geens: “Dit jaar kiezen we voor 2 goede doelen, Colombia Solidariteit en De Zandschakel. 2 organisaties uit Zandhoven die we een warm hart toedragen en dus hopelijk een mooie cheque kunnen overhandigen.”

Je kan een uitgebreide programmafolder afhalen op de dienst Sport & Jeugd of je vindt het volledige programma ook op de website van de gemeente (www.zandhoven.be). Inschrijven is voor sommige activiteiten verplicht en kan bij de dienst Sport & Jeugd via 03 410 16 65 of sport@zandhoven.be.

Schrijf je snel in voor één van de activiteiten, kom sporten voor het goede doel en krijg een warm gevoel!

Folder warmste sportweek van Zandhoven