Gepubliceerd op 16/05/2018

Drie weekends hinder op E313 richting Antwerpen in Wommelgem

Tijdens de eerste drie weekends van juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vier brugvoegen vernieuwen op de E313 ter hoogte van de rotonde in Wommelgem. De werken vinden plaats op de rijrichting naar Antwerpen. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer tijdens de drie weekends meestal over twee versmalde rijstroken passeren. Om de hinder te beperken vinden de werken tijdens weekends plaats, maar de E313 in Wommelgem is ook in het weekend een drukke snelweg. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum houden weggebruikers er tijdens de werkzaamheden dus best rekening met file en vertraging, zeker overdag, zowel op zaterdag als op zondag.

Vernieuwing brugvoegen

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. Op de E313 zal het Agentschap Wegen en Verkeer vier brugvoegen vernieuwen ter hoogte van de rotonde in Wommelgem richting Antwerpen.

3 weekends hinder richting Antwerpen

De werken aan de brugvoegen worden gespreid over drie weekends. Tijdens het eerste weekend wordt het asfalt tussen de twee bruggen over de rotonde vernieuwd. Tijdens de twee daaropvolgende weekends worden de brugvoegen zelf aangepakt.

  • Fase 1: weekend van 1 tot 4 juni
    Het verkeer richting Antwerpen rijdt van vrijdagavond 1 juni (20 uur) tot zaterdagavond 2 juni (22 uur) over twee versmalde rijstroken. In de nacht van zaterdag 2 juni (22 uur) op zondag 3 juni (8 uur) rijdt het verkeer over één rijstrook. Van zondag 3 juni (8 uur) tot maandagochtend 4 juni (5 uur) beschikt het verkeer over twee rijstroken.
  • Fase 2: weekend van 8 tot 11 juni
    Het verkeer richting Antwerpen rijdt van vrijdagavond 8 juni (20 uur) tot maandagochtend 11 juni (5 uur) continu over twee versmalde rijstroken.
  • Fase 3: weekend van 15 tot 18 juni
    Het verkeer richting Antwerpen rijdt van vrijdagavond 15 juni (20 uur) tot maandagochtend 18 juni (5 uur) continu over twee versmalde rijstroken.

De op- en afritten van het complex Wommelgem (nr. 18) blijven tijdens de werken steeds open. Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Weersgevoelig

Werken aan voegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of lage temperaturen kunnen ze niet plaatsvinden en kan de planning nog gewijzigd worden. De meest recente informatie is steeds terug te vinden op de website van het agentschap: www.wegenenverkeer.be/antwerpen.