Gepubliceerd op 22/09/2017

Enkelrichting in Achterstraat en deel van de Schoolstraat in Massenhoven

De Achterstraat en een deel van de Schoolstraat in Massenhoven worden enkelrichtingstraten. Dat heeft de gemeenteraad beslist op aangeven van de bewoners zelf. Op die manier kan het verkeer in het dorp vlot blijven verlopen en kunnen enkele ‘zwarte’ kruispunten weggewerkt worden. De nieuwe situatie wordt ingevoerd na het kermisweekend begin oktober.

Vooral het kruispunt Achterstraat-Kerkstraat is erg gevaarlijk. Hier geldt voorrang van rechts, maar het zicht is er te beperkt om veilig de Kerkstraat te kunnen inrijden. De uitrit Schoolstraat-Kerkstraat is dan weer een heel gevaarlijk kruispunt voor de schoolkinderen.

Beide straten zijn ook smal. Dat maakt het moeilijk om met twee voertuigen tegelijk te passeren. Omwonenden kennen de situatie wel, maar er komen ook heel wat auto’s door die gewoon de gps volgen en niet voorbereid zijn op een moeilijke doorgang. In de Achterstraat zullen in de toekomst nog enkele woningen worden bijgebouwd. Ook dat brengt extra verkeer met zich. De bewoners vroegen daarom zelf om in de straten een enkelrichting in te voeren.