Gepubliceerd op 24/11/2021

Ergoeddag – klasbakken

Wist je dat Erfgoeddag de kans biedt om jouw interesse door te geven aan een volgende generatie? In 2022 is het thema Onderwijs, Erfgoeddag maakt school!
 
Klasbakken – we brengen erfgoed naar de klas!
Iedereen die iets over erfgoed, geschiedenis, gebruiken en tradities wil vertellen of tonen aan kinderen of jongeren kan in contact gebracht worden met een leerkracht die graag iemand een lesuurtje in de klas ontvangt. Van maandag 25 april tot vrijdag 29 april 2022.
 
Enkele voorbeelden:
• Een lokale geschiedkundige vertelt over hoe het dorp er vroeger uit zag aan de hand van postkaarten.
• Enkele leden van de heemkundige kring vertellen hoe je je stamboom kan opzoeken. Werktitel “Rara wie ben ik?”
• Een wiskundeliefhebber vertelt over meetkunde 📐 bij het bouwen van piramides, over Griekse en Arabische cijfers en rekenlinialen. Werktitel “Op één twee drie”.
 
Het mag aansluiten bij elk schoolvak, van muzische vorming, taal tot wetenschap. Vertel, toon of laat ze zelf aan de slag gaan. Meer info: https://faro.be/erfgoeddag/erfgoedklasbak
 
Voel jij je geroepen? Registreer je hier zo snel mogelijk als ‘erfgoedklasbak’/ (deadline 14 januari 2022).
 
We moedigen  iedereen aan om een verhaal te brengen in de klas, op een lesuurtje tijd. Maar we beseffen ook dat niet iedereen al voor een klas heeft gestaan. Daarom voorzien we inhoudelijke en vormelijke begeleiding, gratis. Op dinsdag 7 december organiseren we van 10 tot 11.30 uur een digitaal startmoment. Als u als Erfgoedklasbak een lesuur wil vormgeven, dan kan u hier niet ontbreken.
 
Inschrijven kan hier!