Gepubliceerd op 25/05/2016

Eten met streken

Van 20 mei t.e.m. 25 september kan je komen eten met streken in het Land van Playsantiën. Geniet van verse streekgebonden producten die met veel liefde op je bord geserveerd worden. Jarenlang hebben boeren in de buurt gezwoegd om mooie groenten te telen en om gezond vee te kweken. Deze producten zorgen ervoor dat je je op en top Kempisch voelt.

Eten met streken heeft voor alle culinaire genieters iets te bieden. In Malle brengt Eten met streken je bij Restaurant-Taverne De Regenboog, Den Dobbele Pater en De Eiken. In Lille kan je bij Brasserie Het Laar, Den Biesakker en Casa Luna terecht voor ‘krawaatse’ gerechten. In Zoersel heb je de keuze uit De Vier Seizoenen en Den Bourgondiër. Zandhoven brengt je naar Het Molenhuis en De Scheepvaart. En Ranst ten slotte verwent je smaakpapillen bij Bistro De Smaak.

Deelnemende horeca-zaken

  • De Smaak, Gemeenteplein 20, 2520 Ranst, 03 225 58 25: 3-, 4- of 5-gangenmenu op basis van streekeigen producten
  • Den Dobbele Pater, Merksplassebaan 50, 2390 Malle, 03 290 82 77: Bel vidha varken uit de Kempen met boontjes, mosterdsaus en verse frietjes
  • De Vier Seizoenen, Raymond Delbekestraat 179, 2980 Zoersel, 03 384 21 83: Vraag naar het streekgebonden menu.
  • Brasserie Het Laar, Beersebaan 136, 2275 Lille, 014 55 60 91: Vraag naar het streekgebonden menu.
  • Den Biesakker, Wechelsebaan 19, 2275 Lille, 0496 25 71 10: Frietjes van ongeschilde aardappelen, geserveerd in een puntzak en verse Black Angus beefburger
  • Restaurant-taverne De Regenboog, Hoogstraatsebaan 102, 2390 Malle, 0472 43 36 33: Croque “Westmalle” met abdijkaas en ‘hoeve-spiegeleitjes’; Salade met Kempische gerookte boerenhesp met gebakken appel en balsamico-crème; Gestoofde andijvie met gerookte kipfilet en abdijkaas van Westmalle/ Gegrild Kempisch kalfsvlees met kerstomaatjes en nieuwe aardappeltjes/ Kempische aardbeien met sabayon van ‘Oostmals drupke’ (citroenjenever) en vanille-ijs van restaurant-taverne De Regenboog
  • Den Bourgondiër, Kerkstraat 2, 2980 Zoersel, 03 311 67 21: Carpaccio van gerookte hesp ’t Zwarthof met Haveraertkaas; Lamsbout met streekgroentjes
  • Restaurant De Eiken, Lierselei 173, 2390 Malle, 03 311 52 22: Marktmenu met streekgebonden producten
  • Casa Luna, Dorp 4, 2275 Lille, 014 71 72 03: In ons huis gerookte bacon met fruitconfituur uit Zoersel en brood uit Poederlee/ Lamsbout met tijm-honing-saus en gratin aardappeltjes/ Duo van appel en boerenroomijs
  • Molenhuis, Molenheide 67, 2242 Zandhoven, 03 464 06 15: Kempisch stoofpotje
  • De Scheepvaart, Watersportlaan 4, 2240 Zandhoven, 03 234 18 99: Home made spareribs (pek) met verse frietjes en sla-garnituur