Gepubliceerd op 27/11/2023

Zandhoven schenkt!

De 20×5 challenge loopt al enkele jaren in Nederland, en is dankzij het succes ook stilaan België aan het veroveren.
Vorig jaar organiseerden al enkele lokale ondernemers een 20×5 actie in Zandhoven. Zij wilden deze actie vergroten en ook aan burgers de kans geven om deel te nemen.
Daarom zet dit jaar het lokaal bestuur haar schouders mee onder dit mooie project en zetten wij ook een 20×5 actie op touw .
Zo kunnen ook particulieren een bijdrage schenken en bereiken we een groter publiek.

We zoeken daarom (minimum) 20 mensen die elk 5 identieke producten kopen, gekozen van een door ons samengestelde lijst.
Met die producten maken we feestpakketten voor Zandhovenaren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Doe jij mee?

HOE WERKT DE 20 x 5 CHALLENGE?

Twintig mensen schenken elks 5 (identieke) producten, gekozen van online boodschappenlijst. De lijst bevat lang houdbare voedings- en feestartikelen en verzorgings- of onderhoudsproducten.
Deze 20 x 5 producten worden verdeeld over 5 pakketten en zo krijgen 5 kwetsbare gezinnen een mooi feestpakket.
Hebben we meer dan 20 schenkers? Super, dan maken me uiteraard meer pakketten!

De pakketten schenken we aan gezinnen in Zandhoven die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De gezinnen worden geselecteerd door de Sociale Dienst (OCMW) en sociale kruidenier de Zandschakel zorgt voor de bedeling.

HOE KAN JIJ MEEDOEN?

 1. Je neemt deel aan onze 20×5 challenge en je bent bereid 5 producten schenken om toe te voegen aan een feestpakket:
  • Ga naar de lijst deze link :
  • Duid in de lijst met nog ‘openstaande’ producten aan welk product je wil schenken -> zo kan iedereen zien welk product al gekozen werd, de volgende deelnemer kan dan een ander nemen.
   • Je kan ook kiezen voor een financiële schenking, maar die moet je zelf binnenbrengen op het gemeentehuis, online betalen gaat (nog) niet
   • Heb je zelf een idee van een feestelijk product dat je liever schenkt, klik dan op ‘eigen idee” en noteer daar wat je zal schenken. Let wel dat dit een lang houdbaar product moet zijn, en graag iets dat bijdraagt aan een feestmaal of sfeer en gezelligheid.
  • Koop dit geselecteerde product 5 keer in je favoriete winkel
  • Breng de 5 producten (bv 5 flessen wasmiddel) binnen op het gemeentehuis (tijdens de openingsuren) of  (enkel op zaterdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur) bij de sociale kruidenier De Zandschakel (Liersebaan 50, achteraan de OXFAM wereldwinkel)
  • Zodra de 20×5 lijst ‘uitverkocht’ is, starten we een nieuwe op!
 2. Je hebt een groot netwerk en organiseert liever zelf een 20×5 challenge? In dat geval registreer je je op de site www.20x5challenge.nl en je krijgt alle info en de nodige links toegestuurd om zelf een challenge op te starten.

De inzameling van producten loopt van nu tot en met maandag 18 december 20 uur.
De verdeling van de gevulde feestboxen gebeurt vanaf 20 december.

We hopen op veel deelnemers voor een succesvolle editie!

communicatie
communicatie
Liersebaan 12
03 410 16 28