Gepubliceerd op 14/06/2021

Ga je binnenkort op reis?

Ga je binnenkort op reis naar het buitenland en moet je een bewijs hebben van een negatieve COVID-19 test? Dan kan je vanaf dinsdag 15 juni terecht in het test- en triagecentrum Voorkempen (t.h.v. de ingang spoed van AZ Voorkempen – Oude Liersebaan 4, 2390 Malle)  voor het afnemen van zo’n test.

Hiervoor moet je eerst telefonisch (03 380 23 61) een afspraak maken. Dit kan elke werkdag tussen 10 en 12 uur en tussen 14 en 16 uur.

  • Er wordt een afspraak gemaakt voor je test. Let op! Je kan je enkel laten testen op werkdagen tussen 14 en 15 uur.
  • Je ontvangt binnen de 24 uur per mail het resultaat van je test.
  • Toch een test nodig in het weekend, omwille van je vertrekuren of je reistijd, dan kan dit 24/7 in het testcentrum van Brussels Airport.

Op werkdagen kan je ook nog steeds in de labo’s van CMA, AML en Somedi terecht.

Fijne vakantie!

Alle maatregelen omtrent reizen, testing en Passenger Locator Form kan je hier terugvinden: https://www.zandhoven.be/nieuws/update-corona-4-juni/ 

UPDATE 16/06: 

Vanaf nu kan je in het Testcentrum te Malle (AZ Voorkempen) een PCR-test laten afnemen als je op reis vertrekt. Het enthousiasme is enorm en het onthaal wordt overstelpt met aanvragen waardoor de wachttijden aan de telefoon flink oplopen. We vragen daarom geduld te hebben en enkel te bellen voor testen die moeten gebeuren vóór 1 juli. In tussentijd wordt het digitale aanmeldingssysteem uitgewerkt voor reizigers, wat het maken van een afspraak  zal vergemakkelijken. We houden iedereen op de hoogte.

Corona-certificaat

Vanaf 1 juli heb je het certificaat nodig om te bewijzen dat je ‘covid safe’ bent als je binnen de Europese Unie vrij en veilig wil reizen. De QR-code is een structuur die Europees is afgesproken en dus door alle EU-lidstaten vanaf 1 juli aanvaard wordt. Bij de grenscontrole kunnen de EU-lidstaten deze code scannen met een app en zo nakijken of het certificaat correct en geldig is. Het certificaat is opgemaakt in het Engels en in de drie landstalen.

Download het certificaat met een QR-code:

Er zijn 3 types certificaten:

  • Een vaccinatiecertificaat, dat aangeeft wanneer je gevaccineerd werd. Dit certificaat is 1 jaar geldig vanaf de vaccinatiedatum.
  • Een testcertificaat, als bewijs van negatieve covid test. Dit certificaat is 72 uur geldig, te tellen vanaf de afname van de test.
  • Een herstelcertificaat, voor mensen die minstens 11 dagen hersteld zijn na een positieve COVID-19-test. Dit certificaat is 180 dagen geldig, te tellen vanaf de afname van de test.

Meer info: klik hier!

 

Gratis PCR-test

Heb je een PCR-test nodig voordat je op vakantie gaat? Dan kan je hiervoor vanaf nu online een afspraak maken bij het testcentrum Voorkempen. Let wel: je bent verplicht eerst een code aan te maken (gratis of betalend), om dan vervolgens met die code een afspraak te maken. Had je reeds een afspraak gemaakt, dan neem je je code mee op het moment van je afspraak. Alle info vind je op https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/

Veilig terugkomen