Gepubliceerd op 08/04/2019

Vraag je subsidie aan voor een renovatie-audit

Is jouw woning klaar voor de volgende 30 jaar? Zit je goed op het vlak van comfort? Is je energiefactuur niet te hoog? Of zou het toch beter kunnen? Wil je je woning renoveren, maar weet je niet waar te beginnen?

Laat je huis checken

Je woning energiezuinig maken lijkt een hele opdracht. Een renovatie-audit kan je daarbij helpen. Tijdens zo’n audit wordt je woning onder de loep genomen door een expert. En hij onderzoekt alle aspecten van je woning: het dak, de gevels en vloer, de beglazing, de verwarming, de verlichting, het waterverbruik, … Ook de mogelijkheden voor het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen worden in kaart gebracht.

Het resultaat van de audit is een overzichtelijk verslag waarin allerlei maatregelen worden beschreven, specifiek voor jouw woning. Daarnaast krijg je ook advies over eventuele premies en financiering. Je kiest dan zelf welke maatregelen je kunt en wilt uitvoeren en welke bijhorende besparingen je daarmee kan realiseren. Sommige maatregelen vragen een grotere investering dan andere. Maar alle maatregelen geven een meerwaarde aan je woning en je comfort.

Subsidie

Heb je renovatiewerken uitgevoerd aan je huis op basis van een renovatie-audit? Dan kom je misschien in aanmerking voor een gedeeltelijke terugbetaling van de audit (tot max. 250 euro). Je moet hiervoor

  • samenwerken met een energiedeskundige (type B) of EPB-verslaggever;
  • kunnen aantonen dat je binnen het jaar minstens 1 voorgestelde maatregel uit de audit hebt uitgevoerd.

Geen zin om zelf een geschikte energiedeskundige of EPB-verslaggever te zoeken? Maak dan gebruik van het groepsaanbod van IGEAN. Daar kost een renovatie-audit 545 euro. De uitvoerder van de audit (E-manager) voldoet aan de voorwaarden voor onze gemeentelijke toelage . Op die manier kost een energieaudit je maar 295 euro.

Vraag je renovatie-audit aan via IGEAN.

Naar alle info over de gemeentelijke subsidie.

Meer info?

Sarah Moeyersoons
Milieuambtenaar
Liersebaan 12
2240 Zandhoven
03 410 16 39