Gepubliceerd op 31/07/2018

Groenafval afleveren in recyclagepark wordt makkelijker

Gedaan met het tillen van loodzware zakken groenafval op ons recyclagepark! Vanaf nu kun je groenafval gewoon bij op de hoop gooien zoals snoeiafval. Wel gescheiden natuurlijk!

Op dinsdag 31 juli starten we met het nieuwe systeem. Een ideetje van onze eigen groenploeg… Want ook zij zagen hoe moeilijk het soms was voor onze inwoners om hun groenafval in de speciale containers te kappen. Eerst die zware zakken uit de auto sleuren en dan nog eens bijna boven je hoofd heffen zodat de inhoud niet naast de container belandt. Maar ook voor de medewerkers was het niet handig. De containers raakten altijd alleen maar langs de zijkant gevuld en het kostte veel tijd om de containers te ‘effenen’ voordat ze afgevoerd konden worden.

Maar dat is nu verleden tijd! Er komt een aparte berg groenafval waar je je zakken kunt uitkappen. Net zoals dat nu ook al is voor snoeiafval. Het blijft wel belangrijk om deze fracties gescheiden te houden! Zowel om de kwaliteit van ons hakselhout te kunnen blijven garanderen als voor de hygiëne in het recyclagepark. Groenafval composteert veel sneller dan snoeihout en moet dus veel sneller afgevoerd worden!

Wat mag?

Groenafval is een verzamelnaam voor het composteerbare organische afval dat onder meer vrijkomt in tuinen, plantsoenen, parken, oevers van waterlopen en wegbermen en natuurgebieden. Op deze nieuwe hoop kun je dus plantenresten, grasmaaisel, fijn haagscheersel en bladeren kwijt. Heb je er eigenlijk al eens aan gedacht om dat allemaal zelf te composteren?

Wat mag niet?

  • keukenafval
  • snoeihout
  • boomstronken