Gepubliceerd op 06/05/2019

Heemkunde is weer helemaal hip

Zandhoven, Massenhoven, Viersel, Pulle en Pulderbos. Samen vormen we al 40 jaar de mooie gemeente Zandhoven. Maar toch heeft elk deeldorp een eigen identiteit, verhalen en geschiedenis. En die willen we graag tonen aan iedereen.

Onze gemeente bruist. Dat kunnen we elke dag vaststellen. Maar ook in het verleden viel er al heel wat te beleven in onze vijf deeldorpen… Het is hoog tijd om het grote publiek te laten proeven en genieten van ons erfgoed en onze identiteit!

We verzamelen daarom zo veel mogelijk geschiedenis, verhalen, weetjes, foto’s en objecten zodat we ze later kunnen delen. Bijvoorbeeld in tentoonstellingen, in boeken (over ons dialect of onze cafégeschiedenis), in een erfgoedapp of, wie weet, wel in een klein interactief museum?

Een team enthousiaste vrijwilligers

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. En dus omringen we ons graag met een creatief team van vrijwilligers:

  • handige harry’s (die vanalles in elkaar kunnen knutselen en timmeren);
  • communicatiegoeroes (die een huisstijl kunnen ontwikkelen en een website of een sociale mediakanaal kunnen onderhouden);
  • speurneuzen (die graag dingen opzoeken en alles tot de bodem uitspitten);
  • organisatorische talenten (die er niet voor terugdeinzen om een originele, hippe tentoonstelling in elkaar te steken).

Jong of oud, handig met je handen of met je tong, … Als je gepassioneerd bent door onze dorpen en hun geschiedenis, is er een plekje voor jou in ons team!

Een brainstorm over ons nieuwe concept

Ons nieuwe concept kreeg als werktitel ‘Heemkring Grote Santhoven’. Kom naar onze brainstormsessie op 21 mei en denk mee na over de invulling van dit project. We lichten even kort onze plannen toe en dan is het aan jou! Gooi je eigen idee op tafel of laat je licht schijnen over andere ideeën.

Meedoen aan de brainstorm is vrijblijvend. Is het echt je ding? Dan kun je je meteen aanmelden voor onze nieuwe heemkring!

Praktisch

Wie? Iedereen is welkom.

Wat? Infoavond met brainstrom over de nieuwe heemkring.

Waar? Afspanning Sint-Christoffel: Amelbergastraat 1 – 2240 Zandhoven

Wanneer? Dinsdag 21 mei om 19 uur.

Info & inschrijven? Meedoen is uiteraard gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht en kan tot 14 mei bij de dienst Onthaal: 03 410 16 20 of info@zandhoven.be.

Meer info?

Stefanie Van Egdom
Dienst Secretariaat (Cultuur & Erfgoed)
Liersebaan 12
2240 Zandhoven
03 410 16 43