Gepubliceerd op 26/09/2017

UPDATE Kruispunt Vierselbaan-Liersebaan-Oelegembaan open vanaf 1/12

Goed nieuws! Het kruispunt Vierselbaan-Liersebaan-Oelegembaan in Zandhoven dorp gaat op vrijdagmiddag (1/12) open! De markeringen zijn aangebracht en de verkeersborden geplaatst. Uiteraard wordt alles voor de opening nog grondig gecontroleerd.

De heraanleg van dit kruispunt kadert zoals je weet in ons Masterplan. Een plan dat tot stand kwam met de hulp van onze inwoners. De bedoeling van de heraanleg is om doorgaand verkeer te weren uit onze dorpskern. Door het verkeer op de Liersebaan ondergeschikt te maken aan het verkeer op de as Vierselbaan-Oelegembaan is het niet langer interessant om door het dorp te rijden. Hopelijk hebben de automobilisten dat snel door en nemen ze de N14.

Met de openstelling van het kruispunt worden ook alle bijkomende maatregelen van kracht:

  • Enkelrichting in De Bergen (achter Huize Bruyneel): inrijden vanuit de Vierselbaan. Het deel tot aan de versmalling blijft dubbelrichting.
  • Enkelrichting in het ontdubbelde deel van de Liersebaan tussen de Schildebaan en de Dr. A. Sniedersstraat (kant Copy House). Wie uit de richting van Zoersel in het dorp komt, moet aan café Ciné Rex rechts van de parkeervakken rijden.
  • Enkelrichting in de Dr. A. Sniedersstraat van de Liersebaan (aan café Ciné Rex) tot de Veldstraat.
  • Het voetpad in de Vierselbaan (kant Huize Bruyneel) wordt nu een fietspad. Zo hebben zowel de Liersebaan als de Vierselbaan nu een dubbelrichtingsfietspad.

Let op! De Lijn blijft voorlopig de omleiding volgen en bedient dus enkel de tijdelijke haltes aan de N14!

De werken hadden een grote impact op het verkeer. Wij willen alle inwoners – en zeker de plaatselijke handelaars – bedanken voor hun geduld.