Gepubliceerd op 19/08/2019

Heraanleg Liersebaan (N14) en verhogen brug Albertkanaal

Opnieuw werken vanaf 20 augustus

Van 13 juli tot 5 augustus genoot onze aannemer van een welverdiend bouwverlof. Door enkele onvoorziene omstandigheden op de werf, zijn de werken aan de Liersebaan na het bouwverlof nog niet terug opgestart. Door een onstabiele grondlaag in de huidige fase, moeten we een andere werkmethode voor de fundering toepassen. Dit wordt nu eerst verder onderzocht. Wat de exacte gevolgen zullen zijn voor de verdere planning, kunnen we vandaag nog niet zeggen.Op 20 augustus gaat de aannemer wel verder met de bouw van de tunnel onder de nieuwe op- en afrit van de E313 richting Antwerpen.

Het gemotoriseerd verkeer op de Liersebaan bijft ondertussen mogelijk in beide richtingen. Fietsers moeten wel nog tot het einde van het project de omleiding via de brug van Viersel volgen. Fietsers die in de Zagerijstraat moeten zijn, kunnen daar enkel vanaf de kant van Lier geraken. Fietsers die vanuit Zandhoven komen, moeten de omleiding over de brug van Viersel volgen om vanaf de Herentalsebaan naar de Zagerijstraat te rijden.

 

Oprit Hasselt twee nachten afgesloten

Eind augustus herstellen we de vangrail langs de oprit naar Hasselt. Omdat de oprit hiervoor tijdelijk afgesloten moet worden, voeren we de werken uit tijdens twee nachten: de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 augustus en de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 augustus. De oprit zal dan telkens van 20u ’s avonds tot 6u ’s ochtends afgesloten zijn. Verkeer dat de E313 richting Hasselt wilt nemen, volgt de calamiteitenroute F via Nijlen en Grobbendonk naar de oprit 20 Herentals-West.