Gepubliceerd op 22/01/2019

Heraanleg Liersebaan (N14): op- en afrit E313 donderdag opnieuw open

Deze week neemt het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) de nieuwe verkeerslichten aan de op- en afrit van de E313 richting Hasselt weer in gebruik. Daarmee is de tweede fase van de heraanleg van de Liersebaan afgerond.

Oprit Hasselt/afrit Antwerpen weer open vanaf 24 januari

De voorbije weken zijn de nieuwe verkeerlichten geplaatst op het kruispunt van de Liersebaan met de oprit van de E313 richting Hasselt en de afrit komende van Antwerpen. Op woensdag 23 januari zal AWV de nieuwe verkeerslichtenregeling programmeren, zodat de lichten vanaf donderdag 24 januari weer volledig in gebruik zijn. Dat betekent dat ook de op- en afrit donderdag in de loop van de dag weer open kunnen voor het verkeer.

Ondertussen is de aannemer begonnen aan de heraanleg van de Liersebaan tussen de brug over de E313 en de brug over het Albertkanaal (fase 3). In deze zone bouwt AWV het eerste deel van de fietstunnel onder de Liersebaan. Daarna legt AWV nieuwe rijstroken aan voor het verkeer richting Zandhoven, maakt het de verbrede middenberm en een nieuw kruispunt voor de aansluiting met de carpoolparking.

Het verkeer op de Liersebaan kan tijdens deze werken steeds in beide richtingen blijven doorrijden, maar moet vanaf februari opnieuw rekening houden met versmalde rijstroken ter hoogte van de werken. Fietsers blijven de omleiding via de brug van Viersel volgen.

Werken aan brug over het Albertkanaal door de Vlaamse Waterweg nv

Tegelijk met de heraanleg van de Liersebaan werkt de Vlaamse Waterweg nv aan de verhoging van de brug over het Albertkanaal. Momenteel vinden er aan beide zijden van het kanaal voorbereidende werken plaats. De Vlaamse Waterweg nv maakt het terrein klaar om de nieuwe brug op zijn tijdelijke locatie in gebruik te kunnen nemen. Zo worden onder andere constructies gebouwd voor de bescherming van een aantal bestaande leidingen in de ondergrond (o.a. de dubbele drinkwatercollector onder beheer van WaterLink en een drietal hogedrukgasleidingen). Verder zal men binnenkort starten met de ophoging en vervolgens de paalfundering voor de tijdelijke landhoofden.

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/zandhoven en op www.vlaamsewaterweg.be/brug-massenhoven vind je altijd de meest recente informatie.