Gepubliceerd op 01/04/2020

Heropening recyclagepark

Het recyclagepark in Zandhoven werd tijdelijk gesloten op 17 maart als gevolg van de uitzonderlijke maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ondertussen besliste minister Demir dat de parken gecontroleerd terug open mogen gaan vanaf dinsdag 7 april. Voor de veiligheid van onze inwoners en de medewerkers zijn er extra maatregelen uitgewerkt en wordt het aantal aanwezigen in het park beperkt! Niet iedereen zal op hetzelfde moment het recyclagepark kunnen betreden. Het laatste cijfer van de nummerplaat van je wagen bepaalt wanneer je de komende twee weken het recyclagepark kan bezoeken.

Om de wachtrij zoveel mogelijk te beperken, start de gemeente gefaseerd op. De nummerplaat van de wagens wordt gebruikt om te bepalen wanneer iemand het recyclagepark mag betreden. Op andere momenten zal men niet toegelaten worden. Deze regeling blijft 2 weken van kracht, tot en met 18 april.

Het laatste cijfer van de nummerplaat van de wagen bepaalt wanneer iemand het recyclagepark binnen kan.

Laatste cijfer 0 of 1 – toegang op dinsdag 7 en 14 april

Laatste cijfer 2 of 3 – toegang op woensdag 8 en 15 april

Laatste cijfer 4 of 5 – toegang op donderdag 9 en 16 april

Laatste cijfer 6 of 7 – toegang op vrijdag 10 en 17 april

Laatste cijfer 8 of 9 – toegang op zaterdag 11 en 18 april

! Heb je een nummerplaat zonder cijfer? Dan kan je aansluiten bij

  de cijfers 8 of 9 op zaterdag 11 april en 18 april.

 

Om de heropening zo eerlijk en gespreid mogelijk te laten verlopen, blijft het park uitzonderlijk tot 16.30u open op zaterdag 11 en 18 april. Tijdens deze extra openingsuren worden evenwel enkel personen met laatste cijfer 8 of 9 toegelaten, zoals hierboven is vermeld. Er is geen avondopening. De zomerregeling met avondopening zal pas in werking treden op dinsdag 21 april. De openingsuren tussen 7 april en 18 april zijn:

dinsdag          9u00-16u30

woensdag      9u00-16u30

donderdag     9u00-16u30

vrijdag           9u00-16u30

zaterdag        9u00-16u30

 

Ondanks deze gefaseerde heropening, verwacht het gemeentebestuur dat het druk zal zijn. Er zijn dan ook een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen van kracht tijdens een bezoek aan het recyclagepark.

  • Er wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten in het park zodat de afstandsregels gerespecteerd kunnen worden. Daardoor kunnen er wachtrijen ontstaan. Sta je in de wachtrij? Blijf in de auto wachten.
  • Contact tussen medewerkers, bezoekers en tussen bezoekers onderling moet zo veel mogelijk vermeden worden. De regel 1,5 meter minimale afstand blijft ook op het recyclagepark van kracht. Hou er dus rekening mee dat je al het afval zelf moet kunnen uitladen en dragen.
  • Kom om dezelfde reden ook met zo weinig mogelijk personen. Moet je toch je kinderen of andere personen meebrengen, dan blijven zij in het recyclagepark in de auto zitten.
  • De inzameling van asbest wordt NIET opgestart. Asbest kan tot nader bericht niet naar het recyclagepark worden gebracht. Dit om alle beschermings-materiaal te reserveren voor de gezondheidszorg.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van contactloos betalen aan de betaalzuil.
  • Enkel personenwagens, eventueel met aanhangwagen, worden toegelaten. Vrachtwagens, tractoren en andere grote voertuigen mogen het park tot nader bericht niet betreden.

 

We willen zeker en vast de boodschap blijven herhalen om zo veel mogelijk thuis te blijven! Maak enkel essentiële verplaatsingen zoals eerder is gecommuniceerd door het Crisiscentrum. Kan je het bezoek aan recyclagepark nog uitstellen? Dan raden wij ook aan om dat te doen. Kom enkel naar het recyclagepark als dat ècht nodig is. Maak zoveel mogelijk gebruik van de huis-aan-huisophalingen voor papier, pmd en gft+.