Gepubliceerd op 23/04/2018

Plan je zomer met Grabbelpas Zandhoven!

Een gezellig terrasje, onder een blauwe hemel in onze hangmat een boek lezen, uitkijken naar een verre reis, even uitblazen … De eerste zonnestralen lieten lang op zich wachten, maar doen eens te meer erg deugd en doen ons al verlangen naar een heerlijke vakantieperiode. Zelf zouden we die het liefst vullen met magie, plezier, sport en spel. Samen met onze vrienden of juist met een heleboel nieuwe vrienden.

Heb jij al eens gehoord van kumihimo? Ooit al eens een screaming eagle gezien of oog in oog gestaan met een panda? Wij zeker niet, die spannende dingen komen wij raar of zelden tegen. Maar onze Zandhovense kinderen kunnen het allemaal beleven! Want we hebben onze grabbel(pas)ton weer volgestopt met originele activiteiten. Haal eruit wat je wilt en beleef een onvergetelijke zomer in Zandhoven!

Overzicht

De programmaboekjes van de Grabbelpas werden via de scholen verdeeld. Heb je geen boekje gekregen? Kom er gerust eentje halen bij de dienst Sport & Jeugd in Sportcomplex Het Veld (Schildebaan 22 b) of bekijk hier het programma.

Inschrijven

3 groepen

We werken voortaan met 3 groepen. Voor elk van deze groepen gelden andere regels:

Groep 1: kinderen van Zandhoven (en deelgemeenten):

 • inschrijven vanaf 7 mei (18 uur)
 • tarief inwoner

Groep 2: kinderen die niet in onze gemeente wonen, maar wel naar school gaan in Zandhoven, Pulle, Pulderbos, Massenhoven of Viersel:

 • inschrijven vanaf 7 mei
 • tarief niet-inwoner
 • Opgelet! Is je kind al geregistreerd in ons systeem, laat het ons dan weten. We moeten de inschrijvingsfiche aanpassen zodat de inschrijvingen ook voor jouw kind al openstaan vanaf 7 mei!

Groep 3: kinderen van buiten de gemeente die hier ook niet naar school gaan:

 • inschrijven vanaf 22 mei
 • tarief niet-inwoner

Online inschrijven

Inschrijven gebeurt online via zandhoven.grabbis.be:

 1. Meld je vóór 7 mei aan bij de dienst Sport & Jeugd zodat je gegevens kunnen geregistreerd worden in het inschrijvingsprogramma. Dat kan heel eenvoudig per mail aan sport@zandhoven.be. Deze gegevens hebben we nodig: naam, adres en geboortedatum van het kind, een telefoonnummer en de naam van mama of papa voor het fiscaal attest kinderopvang.
  Zit je in groep 1 of 3 en heb je al eens deelgenomen aan activiteiten van de grabbelpas, dan moet je op voorhand niets doen. Je gegevens zitten al in het programma. Valt je kind onder groep 2 en ben je al geregistreerd, neem dan contact op met Christel!
 2. Log in door de gegevens van je kind in te vullen.
 3. Je komt automatisch terecht in het overzicht van activiteiten waaraan jouw kind kan deelnemen.
 4. Na het aanvinken van de gekozen activiteiten klik je op inschrijven. Je krijgt een overzicht van de activiteiten waarvoor je hebt ingeschreven. Dit overzicht moet je nog bevestigen waarna je het kunt afdrukken. Activiteiten die volzet zijn, kunnen niet meer aangevinkt worden. Je kunt wel kiezen om op de reservelijst te staan (vakje achter de activiteit). Vergeet het overzicht niet af te printen want hierop staan ook alle betalingsgegevens! Achteraf kun je dit overzicht niet meer afdrukken.

Je kunt vanaf maandag 7 mei om 18 uur ook langskomen bij de dienst Sport & Jeugd, dan helpen wij je bij de inschrijving. Vóór 7 mei worden geen inschrijvingen aanvaard. Na 25 juni kun je enkel nog inschrijven via de dienst Sport & Jeugd.

Wachtlijst

Groep 1 en 2 kunnen inschrijven vanaf maandag 7 mei om 18 uur. Opgelet: tot 21 mei kun je inschrijven voor maximaal 8 activiteiten in de zomervakantie en 2 in de herfstvakantie. Op die manier kunnen we meer kinderen een plaatsje geven! Vanaf 22 mei mag je voor zo veel activiteiten inschrijven als je wilt (als er nog plaats is natuurlijk).

Als een activiteit volzet is, loont het toch de moeite om je kind op de wachtlijst te zetten. Na de inschrijvingsperiode proberen wij druk bezette activiteiten immers zoveel mogelijk uit te breiden! Als er een plaats vrij komt, dan verwittigen wij jou. Sta je op de wachtlijst, maar heb je ondertussen al andere plannen gemaakt waardoor je kind sowieso niet meer kan deelnemen, geef ons dan een seintje. Dan kunnen we het volgende kindje op de wachtlijst misschien nog blij maken!

Meer info of inschrijven?

Christel Goormans
Sportcomplex Het Veld
Schildebaan 22 b - 2240 Zandhoven
03 410 16 65