Gepubliceerd op 13/09/2018

Huisdierstickers beschikbaar

De Vlaamse regering kondigde in mei de eerste uniforme huisdiersticker aan. De sticker moet de hulpdiensten onmiddellijk duidelijk maken welke dieren zich in een woning bevinden, om zo de kans te verhogen dat ze ook van een brand gered worden.

Brandweer probeert altijd iedereen te redden

De meningen over het nut van zo’n sticker zijn verdeeld. De brandweer gaat immers altijd op zoek naar mens én dier. Uiteraard met oog voor de veiligheid van de manschappen! Je mag er dus niet zomaar van uit gaan dat je huisdier sowieso gered zal kunnen worden als je een sticker hangt. De sticker kan de brandweer natuurlijk wel verwittigen dat er mogelijk dieren in huis zijn. Handig voor beide partijen…

We hebben er lang op moeten wachten, maar de stickers zijn nu eindelijk geleverd. Wil je graag een exemplaar, dan kun je het gratis afhalen aan de balie bij onze dienst Onthaal.

Rookmelders redden echt levens

Rookmelders hebben in het verleden ook in onze gemeente al hun nut bewezen! Bij een brand moet je zo snel mogelijk buiten geraken. Dát maakt het grote verschil. Een rookmelder merkt een brand – zeker ’s nachts als je slaapt – veel sneller op dan jijzelf. Hij geeft je de tijd om, samen met alle huisdieren, veilig naar buiten te gaan bij een brand!

Op zoek naar meer info over brandveiligheid? Je vindt er alles over op de handige website leefbrandveilig.be!