Gepubliceerd op 23/04/2024

Gratis hulp bij je belastingaangifte? Maak nu je afspraak!

Uw aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is jouw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Maak je geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

De FOD Financiën verstuurt de aangiften en de voorstellen van vereenvoudigde aangifte per post in de loop van de maand mei.
Als je begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

Zijn je gegevens juist en volledig?  Je hoeft niets te doen. Je hoeft niets te verzenden of te bevestigen. Je ontvangt je aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.

Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

 

Meer weten? Hulp nodig?

Heb je een vraag over uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Wil je je aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën?

  • Dat kan enkel op afspraak. De informatie om een afspraak te maken vindt u op de envelop van uw aangifte (bruine envelop).
  • U hoeft zich niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen u op het afgesproken tijdstip terug om samen met u uw aangifte in te vullen per telefoon.

Wil je je aangifte laten invullen via jouw gemeente?

  • Medewerkers van de FOD Financiën zullen op 13 juni 2024 aangiftes invullen in het gemeentehuis (Liersebaan 12, 2240 Zandhoven)
  • Dat kan enkel op afspraak. Deze worden ingepland tussen 9 en 12 uur en tussen 13 en 15 uur.
  • Om een afspraak te boeken kan je tot en met 7 juni contact opnemen met de dienst Onthaal via het telefoonnummer 03 410 16 20.
  • 1 aangifte = 1 afspraak
  • Een afspraak duurt 12 minuten 
  • Je kan ook een aangifte van iemand anders laten invullen als je de nodige volmachten hebt (te verkrijgen via de dienst Onthaal)

De invulhulp wordt enkel aangeboden aan de burgers die een klassiek aangifteformulier (bruine enveloppe) hebben ontvangen.
Burgers die een Voorstel van Vereenvoudigde aangifte hebben ontvangen worden niet verder geholpen op de zitdag of via het platform.
Zij kunnen met hun eventuele vragen iedere werkdag van 9u tot 17 terecht bij het contactcenter van FOD Financiën op het nummer 02 572 57 57 (directe code 17001).

 

Ontvang je documenten van de FOD Financiën online via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang de documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.
Activeer je eBox op myebox.be. Je ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om je e-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.