Gepubliceerd op 17/03/2017

IBO Stekelbees gesloten op 21 maart

Op dinsdag 21 maart staken de medewerkers van de buitenschoolse kinderopvang. Zo ook bij Stekelbees in Zandhoven. Om de ouders en de kinderen niet in de steek te laten, wordt een alternatieve opvang voorzien in de kleuterschool van Zandhoven.

Deze brief krijgen de ouders mee van Stekelbees:

Beste ouders,

Dinsdag 21 maart is er een algemene stakingsdag gepland binnen de buitenschoolse opvangen. Op deze dag zullen ook wij jammer genoeg gesloten zijn.

Waarvoor staken wij nu juist:

Wij komen op straat voor gelijke barema’s voor de buitenschoolse kinderopvang, voor minder werkdruk, meer jobs én een betere personeelsnorm.

  • Flexibiliteit: Nu kan men ons minimum 7 dagen op voorhand oproepen om te komen werken. Als het van de regering zou afhangen worden dit nog maar 2 dagen.
  • Het willen afschaffen van het leeftijdsverlof.
  • Als laatste willen wij ook dat het bestaande project waarin 120 onthaalouders een werknemer statuut hebben gekregen wordt veralgemeend en verbeterd.

In overleg met de gemeente zal er in de gemeentelijke kleuterschool ’s morgens en ’s avonds opvang voorzien worden door 2 juffen van de school en 1 kinderbegeleidster van Stekelbees.

Onze excuses voor het ongemak, onze laattijdige communicatie.

En ook, bedankt voor jullie begrip!

Met vriendelijke groeten

Team Zandhoven
Beggard 4 – 2240 Zandhoven
tel: 03/464.22.47

Info en mails ivm inschrijvingen en online reserveren: admibozandhoven@landelijkekinderopvang.be
De infolijn van Landelijke Kinderopvang is elke werkdag bereikbaar tussen 9 u. en 14 u. op tel. 070/24 60 41