Gepubliceerd op 06/03/2017

Laagdrempelige subsidies voor het platteland

Ben jij een rurale ondernemer of ben je lid van een vereniging en heb jij voor onze gemeente of onze regio een goed idee rond één van de volgende thema’s: agrobiodiversiteit, streekidentiteit of armoede en kwetsbaarheid op het platteland? Dan kan LEADER jou daarbij helpen met een toelage tot maximaal 100.000 euro voor een periode van 2 jaar (goed voor maximaal 65% van de totale projectkost).

LEADER is een subsidieprogramma dat speciaal is opgericht voor projecten op het platteland. Het wordt gefinancierd door Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Voorwaarde is dat het project past binnen de doelstellingen van het LEADER-gebied en dat je samenwerkt met meerdere lokale of regionale partners.

Riksja’s bij Zorgverblijf Hooidonk dankzij LEADER-subsidie

Zorgverblijf Hooidonk diende vorig jaar een aanvraag in en kreeg daarbij subsidies voor de ontwikkeling van een fiets- en beleefroute met riksja-taxi’s langs de landbouw in de regio. De jury oordeelde dat dit project niet enkel een meerwaarde is voor de bezoekers van Hooidonk, maar dat het ook de landbouw in onze omgeving in een positief daglicht zal zetten. De bezoekers van Hooidonk kunnen samen met fietsvrijwilligers in een riksja-taxi verschillende sites bezoeken en activiteiten doen in het kader van onze lokale landbouwomgeving. Zo kunnen ze lokale landbouwbedrijven bezoeken, lokale producten proeven, duurzame en innovatieve landbouwtechnieken leren kennen, …  En dat alles fietsend door ons prachtige Kempense plattelandslandschap.

Heb jij ook een goed idee? Maak het waar met LEADER!

Onze gemeente maakt deel uit van regio LEADER Kempen Zuid. Alle informatie, een paar goede voorbeelden en alle documenten om een projectaanvraag in te dienen kun je online vinden op www.leaderprovincieantwerpen.be. Belangrijk is dat je je projectidee ten laatste op 2 mei 2017 inzendt.

Met al je vragen over dit subsidieprogramma kun je terecht bij het LEADER-secretariaat.

LEADER provincie Antwerpen
Vzw RURANT
Hooibeeksedijk 1 – 2440 Geel
014 85 27 07 | platteland@provincieantwerpen.be

(Fotocredits: GVA)