Gepubliceerd op 06/02/2019

Laat de natuur winnen

Doe mee aan de groepsaankoop groendaken

Wil jij ook meer biodiversiteit? En daarbij nog besparen op je energiefactuur? Wij organiseren samen met IGEAN een groepsaankoop groendaken. Er is zowel een aanbod voor de handige doe-het-zelver, als een all-in pakket geïnstalleerd door een professional. De prijzen zijn het hele jaar 2019 gegarandeerd en zijn inclusief plaatsing en verplaatsingskosten.

Een groendak kan door zijn gering gewicht op vrijwel alle bestaande dakconstructies worden aangebracht en is onderhoudsvrij. Opgelet! Het dak moet voldoende geïsoleerd en in goede staat zijn.

Wat is een groendak?

Een groendak is een dak waarvan de bedekking hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Door de natuur dicht bij je woning te brengen draagt een groendak bij tot meer biodiversiteit. Kleine dieren zoals vlinders, bijen en vogels voelen zich er thuis. In onze regio hebben we nog heel wat groene zones, maar wel versnipperd. Groendaken kunnen groene stapstenen zijn tussen die gebieden.

Hoe is een groendak opgebouwd?

Waarom kiezen voor een groendak?

  • een duurzaam waterbeleid: bij een groendak nemen de planten regenwater op waardoor er minder regenwater moet worden afgevoerd naar de riolering;
  • een isolerende werking tegen zowel de winterkoude als extreme zomertemperaturen;
  • verhoogt de levensduur van de dakbedekking omdat die niet meer wordt blootgesteld aan zonlicht en extreme temperaturen in winter en zomer;
  • biedt een mooi groen uitzicht en draagt bij tot de biodiversiteit in je tuin;
  • zuivert het regenwater en de lucht: niet alleen onzichtbare vervuilende deeltjes maar ook stof, dat in grote hoeveelheden aanwezig is in stedelijke omgeving.

Wil je meer weten?

Kom langs op onze infoavond voor de handige doe-het-zelver en ontdek alle voordelen en mogelijkheden voor jouw dak.

  • 7 februari om 19 uur: Raadzaal, Beukenhof, Christiaan Pallemansstraat 71, Kapellen
  • 19 februari om 19 uur: Dienstencentrum De Schakel, Oud-strijdersplein 1, Lint

De resultaten van de groepsaankoop kun je downloaden op www.igean.be.