Gepubliceerd op 24/06/2020

Mobiliteitsplan – Telraam

Hoe ga jij naar het werk, naar de winkel, naar school … ? Gaat dat vlot of eerder frustrerend traag? En hoe zou het beter, veiliger en aangenamer kunnen? Het zijn allemaal vragen waar we van jou als Zandhovenaar en inwoner van de deelgemeenten een antwoord op willen. Waarom? Omdat we op basis van jouw kennis en input een nieuw mobiliteitsplan gaan opstellen.

 

Zandhoven is de eerste Vlaamse gemeente die Telraam gebruikt om zijn mobiliteitsbeleid volledig open te stellen voor oplossingen en feedback van zijn bewoners. Spannend? Zeker, maar we mogen er ook trots op zijn. Onder de noemer “Zandhoven Schakelt” zetten we de komende 2 jaar, samen met jou en alle inwoners, onze schouders onder dit plan. Door alle ideeën en inzichten

van alle inwoners uit de 5 deelgemeenten aaneen te schakelen komen we uiteindelijk tot een overkoepelend, ambitieus, nieuw mobiliteitsplan.

 

Corona en onze mobiliteitsplannen…

Tot onze grote spijt hebben we onze offi ciële aftrap van Zandhoven Schakelt moeten uitstellen

vanwege het corona-virus. Maar uitstel betekent geen afstel! Omdat het nog onzeker is onder welke voorwaarden een grote kick-off zou kunnen plaats vinden, kiezen we voor een nieuwe formule.

 

Hoe pakken we dat aan?

In elke deelgemeente organiseren we een kick-off waarbij de ‘knelpuntenanalyse’ van deze deelgemeente centraal staat. Hier ben je welkom om:

je bezorgdheden en ideeën over de mobiliteit en leefbaarheid in jouw deelgemeente te delen

 

  • te horen hoe zo’n nieuw mobiliteitsplan in zijn werk gaat
  • meer te weten over hoe je kan meewerken en meedenken
  • samen met andere inwoners van gedachten te wisselen

 

Noteer dus alvast de juiste datum van jouw deelgemeente in je agenda:

  • Zandhoven:  26 augustus in De Populier =  GEANNULEERD
  • Viersel: 26 augustus in de parochiezaal GEANNULEERD
  • Pulle: 1 september in De Griffel GEANNULEERD
  • Massenhoven: 2 september in de parochiezaal GEANNULEERD
  • Pulderbos: 3 september in de gemeentezaal van Pulderbos GEANNULEERD

 

Naast mobiliteitsonderzoek gaan we ook zelf tellen met ‘telraam’. Vergeet het klassieke telraam met kralen van vroeger. Het Telraam dat we voor Zandhoven Schakelt inzetten, is een superhandig en hoogtechnologisch toestel dat al het verkeer in een straat telt: voetgangers, fietsers, auto’s en grote voertuigen. Telraam meet ook de snelheid. Al die meetgegevens worden verzameld op www.telraam.net en iedereen kan ze vrij bekijken. Interesse om ook zo’n Telraam aan je raam te hangen? We verdelen 80 Telramen over evenveel strategisch gekozen adressen zodat we een goed zicht krijgen op de verkeersstromen en mogelijke knelpunten. Woon je niet op zo’n strategisch punt, maar denk je dat een telling in jouw straat toch zinvol is? Schrijf je zeker in en wij bekijken jouw aanvraag ! Registreer je als telraamteller: https://telraam.net/nl/membership/zandhoven. Denk je liever mee na over de data die uit Telraam komen en welke acties en maatregelen nodig zijn? Meld je dan aan als vrijwilliger via dit zelfde registratieformulier. Hier vind je meer informatie over de voorwaarden om mee te doen: http://bit.ly/telraamvoorwaarden

Iris Van Cutsem
Mobiliteit
Liersebaan 12 - 2240 Zandhoven
03 410 16 37