Gepubliceerd op 28/04/2020

Een mondmasker voor iedere inwoner

Een mondmasker voor iedere inwoner

Iedereen zal binnenkort één masker per gezinslid GRATIS in de brievenbus krijgen. Zo moet niemand op zoek naar een betrouwbaar en betaalbaar mondmasker. Uiteraard vervangt het dragen van een mondmasker de andere maatregelen zoals fysieke afstand en een goede handhygiëne niet!

De mondmaskers zijn deze week besteld. Het is nu enkel nog wachten op de levering waarna we deze zo spoedig mogelijk zullen verdelen onder alle inwoners.

Maak mee mondmaskers!

Veel mensen maken reeds zelf mondmaskers, waarvoor dank! Wij willen deze initiatieven verder ondersteunen door een gemeentelijk verdeelpunt in te richten.

Maak zo veel mogelijk mondmaskers en bezorg je creaties aan ons. Het patroon kan je terugvinden op www.maakjemondmasker.be. Wij willen jullie logistiek ondersteunen en zorgen voor voldoende stof en linten.  Je kan steeds met je vragen terecht bij de dienst Onthaal via 03 41 016 20.

 

Verplicht vanaf 4 mei
Vanaf 4 mei is het verplicht om op het openbaar vervoer een mondmasker te dragen vanaf 12 jaar. Ook op werkplekken waar de afstand niet gegarandeerd kan worden.

 

Levering
Van zodra de bestelling mondmaskers (half mei) bij ons toekomt communiceren wij meteen over de verdere verdeling.