Gepubliceerd op 14/03/2018

Nieuwe elektroauto voor administratieve diensten

Begin maart namen we onze eerste volledig elektrische wagen in gebruik. Alweer een stap richting vergroening van het wagenpark, nadat we eerder al 4 CNG-voertuigen aankochten voor de Technische dienst.

De wagen die onze administratieve diensten gebruiken voor hun verplaatsingen was aan vervanging toe. Door te kiezen voor een elektrische wagen zetten we als gemeente toch een belangrijke stap in onze strijd tegen CO2-uitstoot. De maatregel past bij alle inspanningen die we leveren in het kader van het Burgemeestersconvenant. Eerder vervingen we ook al vier oude dieselcamionettes door CNG-voertuigen.

De nieuwe elektrische wagen werd gekocht via de aankoopcentrale van IGEAN en kan – afhankelijk van het weer en de rijstijl – tot 150 km rijden met een ‘volle tank’. De medewerkers gebruiken de wagen vooral voor korte verplaatsingen naar vergaderingen of voor plaatsbezoeken in de gemeente zelf. Allemaal relatief korte afstanden dus die perfect binnen de actieradius van de elektroauto passen!

We hopen dat nog meer Zandhovenaren ons voorbeeld zullen volgen en kiezen voor een elektrische auto. Wij hebben al heel wat inspanningen gedaan in het kader van het Burgemeestersconvenant, maar om alle doelstellingen te halen, hebben we de hulp van al onze inwoners nodig. Elk op zijn manier.