Gepubliceerd op 19/03/2018

Nieuw bustraject 420, 421, 427 en 428 vanaf 3 april

Na lange besprekingen en uitgebreide tests hebben we een akkoord bereikt met De Lijn over de bustrajecten door onze gemeente. De buslijnen 408, 411 en 419 rijden nu al enkele weken hun oude vertrouwde route door het centrum van Zandhoven en zullen dat ook blijven doen. Voor de lijnen 420, 421, 427 en 428 werd een nieuwe route uitgewerkt.

Nieuwe halte aan Huize Bruyneel

De lijnen 420, 421, 427 en 428 zullen voortaan niet meer dóór het dorp rijden, maar er nog wel ín komen. Op die manier kun je de bus wel in het centrum nemen, maar hoeven de bussen niet door het centrum te manoeuvreren.

Richting Antwerpen

De bussen rijden langs de N14 tot aan de ovonde en draaien daar de Vierselbaan in richting Zandhoven dorp. Daar stoppen ze aan een nieuwe halte ter hoogte van Huize Bruyneel, de halte Zandhoven Dorp Vierselbaan, vlakbij de fietsenstalling dus. Daarna slaan de bussen linksaf de Liersebaan in om zo weer naar de N14 en verder richting Massenhoven te rijden.

Richting Herentals

De bussen volgen dezelfde beweging in de andere richting. Ze rijden over de N14 tot aan de ovonde en keren dan even terug om aan Il Forno de Liersebaan in te draaien richting Zandhoven dorp. Ze houden halt tegenover Huize Bruyneel en rijden dan verder via de Vierselbaan en de ovonde naar de N14 richting Herentals.

Nieuwe halte op N14

Ook op de N14 komt er een nieuwe halte bij. De tijdelijke haltes (in beide richtingen) ter hoogte van de Driehoekstraat worden nu definitieve haltes (Zandhoven Driehoekstraat). Dat zal gebeuren in samenspraak met AWV, de wegbeheerder van de N14.

Start op 3 april

De halte aan Huize Bruyneel aan de Vierselbaan is klaar. De haltes op de N14 ter hoogte van de Driehoekstraat zullen nog aangepast worden in samenspraak met AWV (het Agentschap Wegen en Verkeer). Vanaf 3 april volgen de lijnen 420, 421, 427 en 428 dus hun nieuwe traject langs de Vierselbaan. 

Samen met De Lijn hebben we er bewust voor gekozen om te starten aan het begin van de paasvakantie. Zo heeft iedereen (pendelaars en chauffeurs) de kans om te wennen aan de nieuwe situatie tegen de drukte na de vakantie. De Lijn past momenteel het netplan en de dienstregeling aan. Je vindt de meest recente info op delijn.be.