Gepubliceerd op 23/08/2017

OCMW-project studieondersteuning breidt uit

Kinderen begeleiden bij hun huiswerk is niet voor elke ouder vanzelfsprekend. Er kunnen veel redenen zijn waarom dit niet goed lukt. Bijlessen kosten dan weer handenvol geld en zijn voor kansarmen ook geen optie. Daarom voorziet het OCMW huiswerkbegeleiding voor deze specifieke doelgroep.

Vrijwilligers helpen maatschappelijk kwetsbare kinderen van de lagere school met hun huiswerk. Zo wordt een ‘onderwijscultuur’ opgebouwd binnen het gezin, wat niet altijd vanzelfsprekend is. We kunnen beroep doen op enkele heel gemotiveerde vrijwilligers. Maar om verder uit te breiden, zijn alle extra werkkrachten van harte welkom!

Voor het nieuwe schooljaar zoeken we trouwens ook mensen die kleuters willen begeleiden door samen te spelen en voor te lezen. Het gaat voornamelijk om anderstalige kleuters die op deze speelse manier snel Nederlands kunnen leren.

Ben jij sociaal ingesteld, wil je je inzetten voor mensen die het wat moeilijker hebben, ben je optimistisch en gemotiveerd? Dan ben jij misschien de juiste vrijwilliger voor ons project!

Wil je meer informatie of heb je nog bepaalde vragen, neem dan zeker contact op met het OCMW van Zandhoven.

Meer info

Ingrid Verlinden
OCMW Zandhoven
Schriekweg 3
2240 Zandhoven
03 466 01 00