Gepubliceerd op 16/11/2017

OCMW verhuist naar gemeentehuis

We hebben het er al dikwijls over gehad, maar nu is het echt zover! Alle medewerkers van het OCMW verhuizen naar het gemeentehuis. Dat gebeurt jammer genoeg niet in een enkele vingerknip en daarom moeten we het OCMW enkele dagen sluiten.

Vanaf 4 december definitief in gemeentehuis

Het OCMW start met inpakken op donderdag 30 november om 12 uur. Dat betekent dat je voor de middag nog bij de medewerkers terecht kunt voor hulpvragen of om je budgetmeter op te laden. Donderdagnamiddag en vrijdag is het OCMW dan gesloten voor de grote verhuis.

Vanaf maandag 4 december kun je alle OCMW-diensten in het gemeentehuis terugvinden! Het gebouw aan de Schriekweg is dan definitief gesloten.

Waar vind ik mijn maatschappelijk assistent(e)?

De sociale dienst van het OCMW – vanaf nu Sociale dienst van de gemeente – neemt zijn intrek op de tweede verdieping. Zowel via de trap als via de lift kom je direct uit in de wachtzaal. Je moet je wel eerst beneden aan het onthaal aanmelden. Daar zitten ook de vertrouwde OCMW-onthaalmedewerkers met de glimlach voor je klaar. Zonder aanmelding kan de maatschappelijk assistent(e) je niet te woord staan.

OCMW-diensten vanaf 4 december

De oplaadterminal voor je budgetmeter staat aan het onthaal in het gemeentehuis. Je kunt opladen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

De openingsuren van de Sociale dienst worden aangepast. Elke weekdag is er vrij spreekuur van 8.30 tot 11.30 uur en op maandagavond van 18 tot 20 uur. De namiddagen (van 13 tot 16 uur) zijn voorbehouden voor afspraken met bestaande cliënten. Het gemeentehuis en de Sociale dienst zijn gesloten op vrijdagnamiddag.

Elke eerste maandag van de maand is er nog altijd zitdag van de Juridische dienst. Tussen 19 en 20 uur kun je zonder afspraak terecht in het gemeentehuis voor een eerste gratis juridisch advies.

Ook de zitdag van de dienst Arbeidstrajectbegeleiding op dinsdagnamiddag en woensdag blijft behouden. Je moet hiervoor wel altijd een afspraak maken!

Een chauffeur regelen via de Minder Mobielencentrale (MMC)? Of een warme maaltijd bestellen? Dat kan vanaf 4 december bij de dienst Onthaal van de gemeente via het nummer 03 410 16 20.

Nieuwe contactgegevens

Met de verhuis naar het gemeentehuis veranderen ook de contactgegevens voor de medewerkers van het OCMW. De maatschappelijke werkers zullen hun nieuwe gegevens zelf communiceren naar hun cliënten. Met algemene vragen kun je altijd terecht bij het onthaal van de gemeente: 03 410 16 20 of info@zandhoven.be.

De nieuwe situatie vraagt natuurlijk wel wat tijd. Maar wij zijn er helemaal klaar voor en we hopen dat onze inwoners snel de juiste weg vinden naar al onze diensten!

Meer info?

Tot 30 november 2017:

OCMW Zandhoven

Schriekweg 3 – 2240 Zandhoven
03 466 01 00 | info@ocmwzandhoven.be
Vanaf 4 december 2017:

Gemeente & OCMW Zandhoven
Sociale dienst

Liersebaan 12 – 2240 Zandhoven
03 410 16 20 | socialedienst@zandhoven.be