Gepubliceerd op 16/10/2019

Onderhoudswerken Herentalsebaan en Amelbergastraat

Omdat we veiligheid hoog in het vaandel dragen, investeren we als bestuur dan ook graag in  kwalitatieve fietspaden. De jaarlijkse onderhoudswerken van de wegen zullen zich dit jaar dan ook richten op enkele belangrijke fietsverbindingen in onze gemeente: het fietspad van de Herentalsebaan, de Molenheide en de Amelbergastraat

 

Gelet op de vele omliggende wegenwerken was het  echter niet eenvoudig om een geschikte uitvoeringsperiode te vinden. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om deze werken uit te voeren in een verkeersluwe vakantieperiode (herfstvakantie), dan is er minder verkeer en zijn er ook geen kinderen die naar school fietsen.

 

Herentalsebaan: 21-31 oktober: het fietspad tussen de Liersebaan en de Veerstraat zal vernieuwd worden. Tijdens deze werken, zal er in de Herentalsebaan éénrichtingsverkeer gelden (richting Lier). Alle gemotoriseerd verkeer dat van de Liersebaan richting Pulle rijdt, dient de omleiding via de Liersebaan en de Vierselbaan te volgen. Fietsers worden in twee richtingen omgeleid via de Veerstraat.

 

Amelbergastraat: 28-29 oktober: het wegdek in de Amelbergastraat tussen de Ringlaan en de Dr. August Sniedersstraat zal vernieuwd worden. We maken hierbij van de gelegenheid gebruik om fietssuggestiestroken aan te brengen in gekleurd asfalt. Dit om de veiligheid van de fietsers te verhogen in het centrum van Zandhoven. Uitzonderlijk zal parking Amelberga (naast de school) aan de achterzijde (Beggard Schriekweg) worden opengesteld zodat bewoners en bezoekers daar kunnen parkeren tijdens de werken.