Gepubliceerd op 13/06/2019

Ondertussen op de werf van de N14…

Werken brug Albertkanaal liggen tijdelijk stil

In een eerdere nieuwsbrief liet het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) al weten dat de bouw van de brug over het Albertkanaal vertraging oploopt. Dat komt door problemen bij de staalbouwer in Spanje die het brugdek moet fabriceren. Momenteel wordt er achter de schermen volop gezocht naar oplossingen en is de precieze impact nog niet bekend. AWV en de Vlaamse Waterweg (VWW) die de brug bouwt, laten wel al weten dat de vertraging zal oplopen tot enkele maanden.

Aannemer Besix heeft ondertussen op het terrein al heel wat voorbereidingen gedaan die nodig zijn voor de komst van de bovenbouw van de brug (op de tijdelijke locatie). Eind deze week zullen zij hun werken tijdelijk stilleggen. De werf zal opgeruimd en goed afgesloten worden. Het jaagpad op de rechteroever (kant Zandhoven) zal vanaf volgende week opnieuw opengesteld worden voor fietsers. Het jaagpad aan de overkant van het kanaal blijft wel afgesloten.

Wellicht in het najaar zal aannemer Besix zijn werkzaamheden voor het verhogen van de brug hervatten.

Enkelrichtingsverkeer Liersebaan nog tot eerste helft juli

De heraanleg van de Liersebaan gaat wel gewoon door. Momenteel vernieuwt aannemer Deckx de brugvoegen op de brug over de E313 en legt hij de nieuwe rijstroken van de Liersebaan richting Lier aan.

Omdat de ruimte op de brug over de E313 beperkt is, geldt er sinds de start van deze fase eenrichtingsverkeer op de Liersebaan tussen de Kerkstraat en de oprit naar de E313 richting Hasselt. Het verkeer van Zandhoven richting Lier blijft mogelijk. Het verkeer in de andere richting volgt een omleiding via de Herentalsebaan, Hofstraat en Vierselbaan.

In de week van 8 juli (voor de start van het zomers bouwverlof) rondt AWV we de werken op de brug over de E313 af en kan het verkeer weer in beide richtingen over de Liersebaan rijden.

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/zandhoven vind je altijd de meest recente informatie over het project. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en dan krijg je het laatste nieuws ook gewoon in je mailbox!

Vragen? Stel ze gerust aan de bereikbaarheidsadviseur van AWV via bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0468 03 53 84.