Gepubliceerd op 20/10/2020

Op ontdekking: na de beren, pompoenen en spoken…

Om de herfst- en wintermaanden ondanks het coronavirus toch wat kleur en gezelligheid te geven, willen we een warme oproep doen om je huis en voortuin zoveel mogelijk te versieren. Huizen versierd met pompoenen en enge decoratie ? Het kan allemaal en hoe meer hoe beter.

Ga op wandel met je gezin of bubbel en ontdek alle versieringen.

Om een extra duw te geven, organiseren we ook een wedstrijd. Deel op Instagram, Facebook een foto van jouw versierde woning ten laatste op 10 november 2020. Je tagt de Gemeente Zandhoven in jouw bericht en plaatst het openbaar. Vergeet niet #inzandhoven te vermelden.

Wie weet win je wel een leuk cadeau! Beschik je niet over sociale media of een computer? Mail de foto van jouw woning dan door naar communicatie@zandhoven.be of geef de foto af aan het onthaal van het gemeentehuis van Zandhoven.

Booooooe alvast een fijne Halloween gewenst.

 

De grote griezeltelling

Momenteel is er nog heel weinig geweten over de vampieren, heksen en andere griezelfiguren in ons land. Daarom lanceert Sport Vlaanderen in samenwerking met Gezinssport Vlaanderen voor de eerste keer de Grote Griezeltelling om de Vlaamse griezelpopulatie in kaart te brengen.

Op de sportdienst in Sportcomplex Het Veld kan je een griezelkaart afhalen, met op de voorzijde de Griezelkaart en op de achterzijde een kleurplaat. Deze kleurplaat kan je inkleuren en aan de deur of venster hangen, zo kunnen andere gezinnen deze kleurkaarten zoeken tijdens hun griezelwandeling en deze griezel aanduiden op de Griezelkaart.

Kleurplaat “Heks”: klik hier!

Kleurplaat “Pompoen”: klik hier!

Kleurplaat “Spin”: klik hier!

Kleurplaat “Skelet”: klik hier!

Kleurplaat “Vampier”: klik hier!

 

Griezelkaart