Gepubliceerd op 29/01/2024

Publieke raadpleging De Nieuwe Rand

De Nieuwe Rand is een project dat de mobiliteit, leefkwaliteit en klimaatvriendelijkheid in de oostrand van Antwerpen wil verbeteren. Met de opmaak van een tussennota zet De Nieuwe Rand vandaag een nieuwe stap in de onderzoeksfase. Van 1 februari tot en met 16 maart 2024 organiseert De Nieuwe Rand een publieke raadpleging. In deze periode kan iedereen feedback geven over de voorgestelde aanpak.

Het project bevindt zich in de onderzoeksfase en vandaag ligt er een tussennota op tafel. In dat document wordt beschreven:

  • Welke mogelijkheden er zijn ter hoogte van Stabroek, met en zonder Nx;
  • Hoe het onderzoek naar een mogelijke A102, een nieuwe weg tussen

het rondpunt van Wommelgem en de A12/E19 in Merksem, wordt verdergezet;

  • Wat de plannen zijn voor de klimaatgordel.

Je kan de tussennota vanaf 1 februari lezen op de website www.denieuwerand.be of vanaf 6 februari in de gemeente- en districtshuizen van Antwerpen, Brasschaat, Brecht, district Berendrecht-Zandvliet-Lillo, district Borgerhout, district Deurne, district Ekeren, district Merksem, Kalmthout, Kapellen, Ranst, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel en Zandhoven.

Reageren op de tussennota kan op de volgende manieren:

  • Door een email te sturen naar denieuwerand@vlaanderen.be
  • Door je schriftelijke feedback af te geven bij de betrokken steden en gemeenten (tegen ontvangstbewijs)
  • Door een aangetekende brief te sturen aan ir. Eva Van den Bossche op het volgende adres: Anna Bijnsgebouw, Lange Kievitstraat 111-113 bus 41 2018 Antwerpen.

Het team van De Nieuwe Rand wil iedereen zo goed mogelijk informeren. Wil je meer weten over De Nieuwe Rand en de tussennota, ga dan naar één van de infomarkten. Deze vinden plaats op:

  • 5 februari – Stabroek – zaal Jos, Kerkstraat 89
  • 20 februari – Wijnegem – t Gasthuis, Turnhoutsebaan 199

Telkens doorlopend van 16.30 uur tot 20.30 uur

Kan je er niet bij zijn op de infomarkten, maar blijf je graag betrokken? Schrijf je in op de nieuwsbrief door onderstaande QR-code te scannen, en ontdek ook alle info via www.denieuwerand.be.