Gepubliceerd op 28/02/2019

Speelbabbel Zandhoven zoekt vrijwilligers

De Speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor (toekomstige) ouders, grootouders, onthaalouders, … en hun kindjes tussen 0 en 3 jaar waar er gespeeld en gebabbeld kan worden.

Gezelligheid is een belangrijk troef in onze Speelbabbel. De kinderen ontdekken er ander speelgoed dan thuis en leren samenspelen met andere kinderen. Ideaal om sociale vaardigheden aan te leren terwijl de (groot)ouders toch in de buurt zijn.

Maar ook voor de (groot)ouders is de Speelbabbel een unieke kans. Vooral als de kindjes nog maar een paar weken of maanden oud zijn, is het niet vanzelfsprekend om met de baby en al zijn ‘toebehoren’ buiten te komen. Dankzij de Speelbabbel kunnen (groot)ouders op een rustige en aangename manier sociale contacten leggen dichtbij huis.

Vrijwilliger worden

Tijdens onze Speelbabbels is er ook begeleiding voorzien. Vrijwilligers zorgen er samen met medewerkers van de IBO Stekelbees voor een prettig onthaal en een leuke tijd voor de kinderen. Daar horen uiteraard een (gratis) drankje en een koek-, soep- of fruitmoment voor de kindjes bij. Eén keer per maand komt ook een professional op bezoek die een antwoord geeft op specifieke vragen van (groot)ouders.

Wil jij ook graag meehelpen in onze Speelbabbel? Word dan vrijwilliger.

Jouw taken?

  • Je leidt de Speelbabbel in goede banen (onthaal, speelgoed klaarzetten, …).
  • Je verzorgt het fruit-, soep- of koekmoment (fruit snijden, …).
  • Je zet koffie en thee voor de (groot)ouders.
  • Je geeft een antwoord op algemene vragen van de (groot)ouders. Personen met heel specifieke of complexe vragen verwijs je correct door naar professionals.

Wanneer?

We houden elke week een Speelbabbel op dinsdag van 8.45 tot 11.45 uur in de lokalen van IBO Stekelbees (Beggard 4 – 2240 Zandhoven). De toegang is gratis. Let op: er is geen Speelbabbel tijdens schoolvakanties en op schoolvrije dagen.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze Sociale dienst: Ellen De Vos, 03 410 16 20 of socialedienst@zandhoven.be.