Gepubliceerd op 22/07/2020

Covid-19 besmetting bij Chirokamp Zandhoven

Update 24.07:

De testresultaten van de 14 leiders en 43 kinderen die moesten terugkomen van Chirokamp, zijn allemaal negatief! Er werden dus geen extra besmettingen vastgesteld. De kinderen blijven 14 dagen in thuisquarantaine, om elk besmettingsrisico uit te sluiten. Vanaf volgende week dinsdag kunnen ze in overleg met hun huisarts een extra test afleggen. Is die tweede test ook negatief, dan mogen ze hun quarantaine vervroegd beëindigen.

Origineel bericht 22.07: 

Een kindje van het chirokamp te Zandhoven is in contact geweest met een Covid patient én is helaas ook positief getest. De bubbel van 44 kinderen en 14 leiding moet  -volledig volgens de richtlijnen- vandaag naar huis gehaald worden.

Een wederzijdse intentie coördinatie tussen chiroleiding op kamp en de veiligheidscel van de gemeente werd gisterenavond intensief opgestart.
Volgende acties werden ondernomen:
– een dubbeldeckbus werd geboekt. Deze bus gaat vandaag de volledige bubbel van 58 man ophalen.
– contacten werden gelegd met het agentschap zorg en gezondheid.
– contacten met gouverneur en federaal gezondheidsinspecteur werd opgestart
– ouders werden deze nacht per onderstaande mail verwittigd
– callcenter bemand door onze mensen belden deze voormiddag alle ouders persoonlijk op
– huisartsen worden ook apart verwittigd.

Volgens de richtlijnen moeten alle leden uit de bubbel ook op corona getest worden.

Om de ouders te ontzorgen hebben we
– voor vervoer gezorgd, zodat niet iedereen naar de kampplaats moet rijden
– georganiseerd dat alle kinderen vandaag ineens gezamenlijk getest worden.

De bus zal dan rond 17 uur in Zandhoven aankomen.

De kinderen moeten de volgende dagen in hun gezinsbubbel in quarantaine gehouden worden. De ouders, broers of zussen, moeten niet in quarantaine gaan omdat zij geen rechtstreeks contact hebben gehad met een besmet persoon.  Uiteraard blijft voorzichtigheid geboden.

Binnen enkele dagen moeten de kinderen terug getest worden. Daarvoor verwijzen we door naar hun huisarts. Uiteraard is de huisarts altijd het eerste aanspreekpunt voor alle (medische) vragen.

Belangrijk :
– er is op kamp niemand die ziek is of niemand heeft symptomen van welke ziekte ook.
– de kinderen uit de drie andere bubbels kunnen hun kamp gewoon verderzetten.

En tot slot : een dikke pluim voor de leiding. Zij hebben schitterend gehandeld, volledig volgens de richtlijnen. We mogen erg fier zijn dat we in Zandhoven (en dat telt voort elke jeugdbeweging) zulke jongeren hebben die zo’n verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Ze zijn allen waardig om “leider” te zijn. Dikke proficiat voor hun engagement.

We doen hier nogmaals een dringende oproep. Hou u aub aan de wettelijk verplichte maatregelen. Zoals u ziet kan de situatie erg vlug omslaan. Hou het veilig, voor u én voor uw omgeving.

Voor vragen of inlichtingen kan u steeds terecht op  : 03/4101620