Gepubliceerd op 30/11/2020

Start ‘project intergemeentelijk zwembad’

Samen met gemeente Zoersel gaan we op zoek naar een mogelijke private partner die een intergemeentelijk zwembad zou kunnen realiseren.

Niet enkel voor Zandhoven, maar evengoed voor verschillende gemeenten in buurt, ziet de toekomst op het vlak van zwemfaciliteiten er weinig rooskleurig uit. Eind 2022 sluit zwembad ‘t Ondiep in Wijnegem de deuren, en ook het zwembad van Pulderbos zou op redelijk korte termijn verdwijnen. Voor het schoolzwemmen komen daardoor heel wat gemeenten de komende jaren in de problemen.

Markt verkennen

Gemeente & ocmw Zandhoven is daarom al enkele jaren een actief lid van verschillende werkgroepen rond een nieuw intergemeentelijk zwembad. De meest recente werkgroep bestaat nog uit gemeenten Schilde, Ranst, Zoersel en Zandhoven. De groep onderzoekt momenteel nog een locatie in Schilde, maar de tijd begint te dringen. Daarom hebben we de handen in elkaar te geslagen met gemeente Zoersel, onze huidige partner bij de exploitatie van het zwembad in Pulderbos. Samen met hen willen we de markt verkennen en potentiële private partners zoeken.

We stelden daarvoor samen een selectieleidraad op, die deze onderhandelingsgesprekken moet vormgeven. Zowel potentiële locaties als hoe het zwembad er moet uitzien, kunnen nog besproken worden. In een volgend stadium wordt er dan een concreet bestek uitgeschreven.