Gepubliceerd op 02/07/2018

Test BE-Alert op 5 juli

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom zijn we al vanaf dag 1 aangesloten bij BE-Alert, een nationaal systeem dat je in een noodsituatie verwittigt via sms, e-mail of telefoon. Op 5 juli zullen we dit systeem testen.

Grootschalige test op 5 juli

Op 5 juli houden verschillende gemeenten in België een test met BE-Alert. Ook wij doen mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms het volgende testbericht ontvangen:

TEST BE-Alert gemeente ZANDHOVEN. Dit is een test. Je hoeft niets te doen. Motiveer je vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be!

Door BE-Alert te testen, trainen we onze noodprocedures. Het is ook een manier om jou er als inwoner van bewust te maken hoe belangrijk het is om bij een noodsituatie meteen op de hoogte te zijn en zo de juiste reflexen te kunnen toepassen.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan onze burgemeester, de gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de juiste aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren sluiten bij een brand. Je kunt een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te krijgen, moet je je registreren. Dat kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 5 juli!