Nieuws / Corona

Gepubliceerd op 01/03/2022

Tweede booster na een Janssenvaccin

Inwoners van ELZ Voorkempen kunnen via het call center elke werkdag tussen 9u en 13u een afspraak op het nummer 03/201.50.40. Mensen die het Janssen-vaccin kregen als basisvaccinatie, kunnen een tweede boostervaccin krijgen met een mRNA-vaccin nadat ze eerder al een eerste booster kregen. Deze vaccinatie is vrijwillig en gratis, en enkel mogelijk voor volwassenen. Het Janssen-vaccin werd namelijk niet toegediend aan minderjarigen. 

Gepubliceerd op 08/02/2022

Geldigheid coronapas of CST?

Vanaf hoeveel dagen vervalt je basisvaccinatie? Wat met je boostervaccinatie. Vanaf 1 maart 2022 zal je basisvaccinatie ( 1 & 2de prik) niet langer dan 150 dagen geldig zijn.

Gepubliceerd op 22/01/2022

Corona – coronabarometer

Het Overlegcomité heeft vandaag de coronabarometer goedgekeurd. De maatregelen op basis van de barometer zullen ingaan op vrijdag 28 januari onder code rood. Ook wordt het Covid Safe Ticket vanaf 1 maart aangevuld met het boostershot. 

Gepubliceerd op 04/01/2022

Vaccinaties voor 5- tot 11-jarigen

In het vaccinatiecentrum Voorkempen in Malle zijn de voorbereidingen voor de vaccinaties van 5- tot 11-jarigen gestart. De uitnodigingen per brief zullen in de loop van de volgende dagen aankomen. Het is mogelijk om alle kinderen uit hetzelfde gezin op hetzelfde moment te laten vaccineren.

Gepubliceerd op 27/10/2021

Covid Safe Ticket – CST

Het overlegcomité besliste gisteren dat het Covid Safe Ticket (CST) nodig is bij het bezoeken van evenementen, horeca en fitnesscentra. Het ticket kan je makkelijk aanvragen via mijn www.gezondheid.be. Met je identiteitskaart kan je je aanmelden en het ticket afprinten. Of via de CovidSafe app kan je de nodige QR-code steeds laten zien.

Gepubliceerd op 31/08/2021

Lokale vaccinatie momenten in ELZ Voorkempen

Inwoners van de Eerstelijnszone Voorkempen die nog geen vaccin ontvingen, krijgen in september de kans om zich nog op verschillende locaties in de eerstelijnszone te laten vaccineren. Inwoners die nog twijfelen om zich te laten vaccineren, kunnen langskomen om een infosessie van een tiental minuten te volgen. Die infosessie is vrijblijvend, zonder verplichte vaccinatie achteraf.

Gepubliceerd op 23/07/2021

Een coronatest nodig?

Wanneer en waarvoor heb je een coronatest nodig? Lees in het handig overzicht alle info.