Gepubliceerd op 21/03/2018

Tuinieren zonder pesticiden. Kleine daad, schoon resultaat!

Planten in de voegen van het terras of onkruid op het wandelpad in de tuin? We grijpen puur uit gemakzucht naar pesticiden die schadelijk zijn voor mens en milieu. Ze komen in onze waterlopen terecht en tasten het grondwater aan. Pesticiden bedreigen zo het water waaruit drinkwater gemaakt wordt. Daarom lanceren we samen met de Vlaamse Milieumaatschappij de actie “Een kleine daad, schoon resultaat” op zaterdag 21 april.

Pesticiden zijn schadelijk voor mens en milieu. Maak er deze lente eindelijk komaf mee! Breng ze op zaterdag 21 april 2018* binnen bij ons recyclagepark. In ruil ontvang je een handige voegenborstel (zolang de voorraad strekt).

Tips & tricks voor een gezonde tuin of terras

Een tuin of terras onderhouden zonder schadelijke hulpmiddelen is perfect mogelijk. 53% van de Vlamingen doet dit al zonder pesticiden. Zo kun je bijvoorbeeld varens planten op schaduwrijke plaatsen in plaats van gras om mosvorming te vermijden, of door te vegen of te krabben onkruid tussen je tegels verwijderen.

Meer tips & tricks lees je op de handige website www.mijngifvrijetuin.be en volg de Facebookpagina van de Vlaamse Milieumaatschappij!

Tot zaterdag 21 april in ons recyclagepark!

* Op zaterdag is het recyclagepark open van 9 tot 12 uur.