Gepubliceerd op 20/05/2022

Tweede boosterprik voor 80-plussers

Ouderen vanaf 80 jaar zijn het meest kwetsbaar om ernstig ziek te worden van het coronavirus. Hun immuniteit kan door hun leeftijd al minder optimaal zijn en ook in woonzorgcentra schuilt nog altijd het gevaar van een uitbraak om de hoek, waarbij het virus snel kan rondgaan. Bovendien heeft deze groep bij de vorige campagne als eerste een booster gekregen, waardoor er bij hen al de meeste tijd verstreken is sinds hun laatste immuniteitsboost. We willen deze mensen daarom de kans en de keuze geven om zich opnieuw te laten vaccineren en hun persoonlijke bescherming zo hoog mogelijk te houden. De keuze om al dan niet deze tweede booster te krijgen, is een individuele keuze en dient voor je individuele bescherming. Er is momenteel geen aanbeveling om systematisch alle 80-plussers een tweede booster te geven.

In de Eerstelijnszone Voorkempen (gemeenten Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel) gaat het in totaal om zo’n 7500 personen. Voor de meeste thuiswonende ouderen gebeurt de boostervaccinatie opnieuw in het vaccinatiecentrum*. Hiervoor gebruiken we tijdelijk een extra locatie op de terreinen van ZNA Joostens in Zoersel. Iedereen vanaf 80 jaar ontvangt hiervoor per post en digitaal via zijn e-box/burgerprofiel en e-mailadres een bericht. In dit bericht staat hoe ze een afspraak kunnen maken. Mensen die in de woonzorgcentrum verblijven, krijgen daar hun boostervaccinatie als ze dat willen. Ze ontvangen dan geen aparte uitnodigingsbrief.

Als mensen in staat zijn om naar het vaccinatiecentrum te komen, maar geen geschikt vervoer hebben, kunnen ze contact opnemen met de gemeente waar ze wonen of met  het vaccinatiecentrum via het nummer 03 201 50 40. Zij vinden voor hen een oplossing. De 80-plussers die om medische redenen niet naar het vaccinatiecentrum kunnen komen, bespreken dat met hun huisarts.

Let op: onze 80-plussers komen voor hun tweede boosterprik naar de tijdelijke extra locatie in ZNA Joostens, Kapellei 133, 2980 Zoersel.