Gepubliceerd op 22/01/2021

Update – corona – 22 januari

Zonet kwam het overlegcomité samen. De cijfers zijn gestabiliseerd! En we doen het goed in vergelijking met andere landen. Maar dit wil niet zeggen dat de strijd gestreden is, SAMEN zijn we tot veel instaat. Maar we moeten oppassen, zeker voor de mutanten van het virus en daarom zijn de volgende maatregelen genomen of verscherpt.

• Alle basisregels blijven van kracht: draag een mondmasker, beperk je contacten, telewerken is verplicht, ga alleen winkelen, doe zoveel mogelijk activiteiten buiten, hou afstand, 1 knuffelcontact (2 knuffelcontacten voor een alleenstaande) en zorg voor een goede handhygiëne.

• Vanaf 27 januari komt er een tijdelijk verbod op reizen. Dit wil zeggen reizen die een toeristisch of recreatief karakter hebben. Enkel essentiële reizen zijn toegestaan om bijvoorbeeld medische redenen, studies,…

• Vanaf 25 januari moeten passagiers die uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika komen verplicht 10 dagen in quarantaine gaan. Ze dienen ook op dag 1 en dag 7 een test te laten uitvoeren.

• Iedereen die aankomt in ons land dient zich verplicht te laten testen voor vertrek en bij terugkomst. Men moet dus een negatieve test kunnen voorleggen voor men naar ons land kan afreizen.

• Niet medische contactberoepen zoals kappers, schoonheidssalons,… kunnen pas ten vroegste openen op 13 februari. Op 5 februari bekijkt men de huidige situatie, als de cijfers dan gunstig zijn kunnen deze beroepen hun deuren terug openen.

• De horecasector, de cultuursector en de evenementensector zullen nog gesloten blijven. We hopen dat de cijfers gunstig evolueren zodat ook deze sectoren weer mogen openen.

Onze jeugd laat zien dat ze sterk en enorm veerkrachtig zijn tijdens deze coronaperiode. Maar als je je minder in je vel voelt is het heel belangrijk om er over te praten met je ouders, broers, zussen of vrienden, maar je deelt niet altijd alles graag met iedereen. Daarom kan je ook met al je vragen ergens anders terecht. Chat gerust eens met JAC of ga eens langs in het JOTH-huis in Zandhoven. Er zijn nog tal van andere initiatieven die een luisterend oor bieden.

Samen hebben we de cijfers reeds kunnen stabiliseren en dat is goed nieuws! Maar samen willen we de cijfers laten dalen. Zodat we weer naar de kapper kunnen, samen op café gaan of naar toneel gaan,… Met de vaccinatie komen we terug een stapje dichter bij het normale leven. Heb je nog vragen over de vaccinatie? Meer info kan je terugvinden op www.laatjevaccineren.be! Over hoe alles zal verlopen i.v.m. de vaccinatie voor onze inwoners zullen wij zo snel als mogelijk communiceren.

Komaan Zandhoven SAMEN gaan we ervoor!

Van zodra het ministerieel besluit beschikbaar is plaatsen we het hier!