Gepubliceerd op 17/12/2021

Vaccinatiecentrum Voorkempen schakelt versnelling hoger en prikt ook tussen kerst en nieuw

Nu de wachttijd tussen de tweede dosis van het Pfizer vaccin en de boosterprik eveneens verkort is tot vier maanden, opent het vaccinatiecentrum in Malle toch de deuren tussen kerst en nieuw. 8000 inwoners uit de Eerstelijnszone mogen dan langskomen voor hun derde prik.

De ministers van Volksgezondheid hebben de late avond van 15 december beslist het interval tussen de tweede dosis Pfizer en de boosterprik te verkorten tot 4 maanden. Dat is uitstekend nieuws voor de vaccinatiecentra die hierdoor een pak mensen sneller kunnen uitnodigen.

Vaccinatiecentrum Voorkempen 8000 boosterprikken tussen kerst en nieuw

Ook het vaccinatiecentrum van de Voorkempen heeft onmiddellijk na deze beslissing de nodige acties ondernomen. Tijdens de kerstperiode zullen het vaccinatiecentrum en het callcenter dan ook open zijn op 28, 29 en 30 december en op 31 december in de voormiddag. Hiervoor werden reeds 8000 mensen uitgenodigd die zo sneller hun booster krijgen.

Vanaf 3 januari start het vaccinatiecentrum in het nieuwe jaar om ononderbroken de boosterdosis toe te dienen, zodat iedereen uit de Voorkempen ouder dan 17 jaar tegen 20 januari zijn derde prik zal gekregen hebben.

Uitnodiging per post, maar ook via Mijn Burgerprofiel

Net zoals de eerste en tweede vaccinatieronde, mag iedereen ook nu tijdig een uitnodiging in de brievenbus verwachten. Als het e-mailadres van een burger gekend is, ontvangt die de uitnodiging ook automatisch per e-mail. Wie zijn uitnodiging verwacht en graag zeker wil zijn kan ook aanmelden via het Burgerprofiel en daar de precieze data nakijken.

Mensen die graag sneller gevaccineerd willen worden, kunnen zich ook nu weer via QVAX op de reservelijst zetten op voorwaarde dat hun uitnodiging nog niet onderweg is.

Vaccinatie in cijfers

Op 16 december hadden in onze eerstelijnszone reeds 42.635 mensen de boosterprik gekregen. Op een totale bevolking van 110.704 inwoners, betekent dit dat reeds 38,51% geprikt werd,  in Vlaanderen is dit cijfer  30,12%. Van de 65+ is dit cijfer 91,18% in de ELZ Voorkempen.

Met het oog op de ultra snel voortschrijdende Omicron variant, is het belangrijk dat iedereen maximale bescherming geniet.

Na de derde prik kan je rekenen op een 25 keer hogere hoeveelheid antistoffen in het bloed, waardoor de bescherming tegen het COVID-virus en ook tegen de Omicron variant maximaal is met de huidige middelen. Deze versnellingen moeten voor een snelle vermindering van het aantal besmettingen, en zeker van het aantal hospitalisaties en complicaties zorgen.

De eerstelijnszone en de lokale besturen van Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel willen nogmaals de vele vrijwilligers en medewerkers van het vaccinatiecentrum Voorkempen bedanken voor hun onuitputtelijke flexibiliteit en inzet.