Gepubliceerd op 15/11/2019

Valse website strafregister

Momenteel is er een valse website in omloop i.v.m. strafregisters. Wanneer je in Google intypt “strafregister” komt je bij het eerste zoekresultaat op de frauduleuze website. www.strafregister.be. Op deze website wordt er een bedrag van 41,50 euro gevraagd voor een uittreksel. Dit kan echter niet!

Hoe kan je dan wel een officieel uittreksel vragen: 

Een uittreksel uit het strafregister is een persoonlijk document. Om dit te verkrijgen heb je verschillende mogelijkheden :

  • Je komt persoonlijk langs op de dienst Burgerzaken.
  • Je geeft een volmacht (een geschreven document door jou ondertekend), samen met een kopie van je identiteitskaart aan een derde om het attest in jou plaats te komen aanvragen / afhalen. Let er op dat je duidelijk vermeldt welk type uittreksel je nodig hebt (bv. model 2 = bestemd voor contacten met minderjarigen) en waarvoor je het nodig hebt (openbare aanbesteding, sollicitatie, jacht, werk, …).
  • Je stuurt een e-mail naar burgerzaken@zandhoven.be met een scan van je identiteitskaart in bijlage. In deze e-mail is het belangrijk dat je duidelijk vermeldt welk type uittreksel je nodig hebt en waarvoor je het nodig hebt. Op basis daarvan versturen wij het uittreksel strafregister per post.