Gepubliceerd op 23/01/2024

Van fruithofke tot voedselbos

Als ambassadeur engageer je je om buren en mede-tuineigenaars te overtuigen om actie te nemen en samen een ‘fruithofke’ aan te planten. Hierdoor willen de Boomgaardstichting en de Nationale Loterij van Vlaanderen een lappendeken van eetbare tuinen maken.

Ambassadeur worden?

De Boomgaardenstichting en de Nationale Loterij bieden 300 startpakketjes gratis aan aan evenveel ambassadeurs. Zo kan je de biodiversiteit en bodemkwaliteit van je tuin, en liever nog, je buurt verbeteren. Bovendien kunnen jij en je buurt genieten van lekkers uit eigen tuin en burentuinen. Je kan deelnemen aan dit project van over heel Vlaanderen.

Het pakket bevat 2 fruitbomen en 6 besdragende struiken, samen met een brochure waarin de doelstellingen en de werkwijze worden uitgelegd.

Wat verwachten ze van je?

Van zodra je gekozen wordt als ambassadeur, krijg je een startpakket voor je tuin. Na aanplanting maak je mee de buurt warm voor eigen fruit. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bakjes fruit, confituur, fruitgebak, etc. aan je naaste buren te bezorgen, zodat ze de veelzijdigheid van eigen fruit kunnen ontdekken.

Interesse? Neem contact op via 012 39 11 88 of info@boomgaardenstichting.be